Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Hasselborg och hennes lag vann enkelt över Italien och Finland i EM. Arkivbild.

Lag Hasselborg till semi – ny vinst för Edin

Italien gav upp efter åtta omgångar och Finland efter sju. Lag Anna Hasselborg är därmed klart för semifinal i curling-EM. För redan semifinalklara lag Edin säkrades förstaplatsen i grundserien.

Svenskorna vann först med 8–4 mot Italien efter att ha tagit en 4–0-ledning efter två omgångar. Sex omgångar senare kunde laget jubla åt sin femte seger på sju matcher i EM i Tallinn. Under onsdagskvällen kom sedan nästa övertygande seger när Finland besegrades med 8–2. Finländskorna gav sig efter sju omgångar och den svenska segern innebar att lag Hasselborg är klart för semifinalspel.

- Fantastiskt. Vi har verkligen hittat liret de här två sista matcherna och vi är full styrka efter lite sjukdom, säger Agnes Knochenhauer i en intervju med curlingförbundet.

Laget hade tuff inledning på mästerskapet med magsjuka som gick runt i laget. Men med marginal till slutspelet alla på banan igen. Sverige avslutar grundomgången mot Tyskland på torsdagen.

- Vi spelar bara bättre och bättre och börjar bli redo för sista grundspelsmatchen, säger Knochenhauer.

På herrsidan var lag Niklas Edin, med sju segrar på sju matcher, redan klart för slutspel innan onsdagens match mot Skottland. Nu har de även säkrat förstaplatsen, efter en vändning i slutet.

Inför den tionde och sista omgången i mötet med toppkonkurrenten Skottland låg Sverige under med 6–8. När matchen var slut stod det i stället 9–8 efter att svenskarna hade fått in hela tre stenar närmast mitten. Segern innebär att Sverige, oavsett resultat i den avslutande grundseriematchen mot Tyskland, vinner herrarnas grundserie. Vilket lag de ställs mot i semifinal är ännu inte klart.