Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peder Fredricson lyfter på Christian K. Efter två rundor ligger han trea individuellt och laget hoppar om VM-medaljerna på fredag kväll.

Laget före jaget och en dag i taget

Hästen som gett honom medaljer i de två senaste stora mästerskapen går hemma på gården. Det kan bli fajt om stjärnstatusen i stallet när Christian K kommer hem. Valacken har inte rivit ett hinder i VM.

Efter silver i OS och guld i EM var tanken att All In skulle gå för ännu en medalj i VM i Mill Spring, North Carolina. Men formen svek.

I stället matchade Fredricson fram Christian K.

Karln vet vad han gör.

Trea individuellt

Efter tidshoppningen och den första kvalomgången har mästerskapsdebutanten inte haft ett enda nedslag – och Fredricson ligger trea individuellt.

Men fokus ligger enbart på lagfinalen, fredagens förmodade drama där Sverige har en god möjlighet att ta sin första VM-medalj sedan silvret i Jerez 2002.

Fredricson:

- Det är faktiskt bara laget jag tänker på, inte individuellt. Det förändrar heller inget. Just nu fokuserar jag på morgondagen. Något annat kan man inte tänka på.

- Jag är verkligen sugen på att göra om det (felfria rundan) och jag hoppas att resten av laget är det också. Jag vet att de andra har förutsättningarna att göra det. Vi har fina hästar som är i form och som hoppar bra, säger Fredricson.

Jönsson på 17:e

Fredricson och Christian K var ett av ett fåtal ekipage som klarade banan utan nedslag.

- Det var inte extrem högt, men väldigt tekniskt. I luften var man tvungen att tänka på nästa hinder. Det var en bana som ställde frågor.

Italiens Lorenzo de Luca leder individuellt på 1,19 fel före amerikanen McLain Ward på 2,08.

Fredrik Jönsson är på 17:e plats med 7,23 fel, Henrik von Eckermann ligger på 38:e plats på 11,20 medan Malin Baryard Johnsson är på 50:e plats med 14,33.

De 25 främsta ryttarna efter fredagens omgång når söndagens första finalomgång. I den andra deltar minst 12 ekipage.