Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den senaste tiden har varit turbulent för fotbollsallsvenska Brommapojkarna.

Lagkaptenen om situationen: "Helt korrekt"

Brommapojkarna har tillsatt en utredning för att undersöka uppgifterna kring tränaren Luís Pimenta. Rätt beslut, anser lagkapten Gustav Sandberg Magnusson.

Dagarna inför hemmamötet med Malmö FF var turbulenta för allsvenska Brommapojkarna – och allt kretsade kring Luís Pimenta.

Tränaren, ny för säsongen, står anklagad för att ha använt rasistiska ord, sexistiska benämningar och för att ha utsatt spelarna för förnedrande situationer där de fått betygsätta varandra, i en artikel av Aftonbladet.

Situationen har lett till att klubben tillsatt en utredning, att 36-årige Pimenta tagit timeout och att assisterande Gonçalo Pereira tillfälligt tagit över huvudansvaret.

Efter 0–3-förlusten mot MFF var det "locket på" från alla håll och kanter.

BP:s kommunikationsansvarige Peter Appelquist hänvisade till klubbens uttalande på webbplatsen.

Pereira valde att inleda presskonferensen med en kort mening i ämnet:

- Förr eller senare kommer sanningen komma fram, sanningen kommer att komma fram, sade han.

"Intensiva dagar"

Lagkapten Gustav Sandberg Magnusson ville heller inte kommentera själva innehållet i Aftonbladets artikel, däremot redogjorde han gärna hur spelarna påverkats och hur de har försökt att ta sig an situationen.

- Det har varit två sjukt intensiva dagar, det har det varit, men det får man ta. Det här gäller ju inte bara för mig, det har varit tufft för alla. Därför tycker jag att det var extra starkt att ladda om och göra en bra insats, sade han.

26-åringen säger att spelarna hjälpte varandra inför matchen mot Malmö på Grimsta IP.

- Det är viktigt att man är ett gäng, och inte själv i det, sade han.

Gustav Sandberg Magnusson anser även att klubbens agerande, genom att starta en utredning, är helt rätt väg att gå.

- Självklart. Jag tycker BP har skött situation helt korrekt, för att ta reda på vad som är sant och vad som inte är sant, sade han.

Rieks öppnade

I matchen var det dock Malmö FF som gjorde det mesta rätt.

Søren Rieks gav gästerna ledningen i 24:e minuten, med ett avigt skott som letade sig in vid Nikola Petrics högra stolpe. Eric Larsson lurade bort två BP-spelare innan han pricksköt 2–0 i 62:a minuten och minuten senare skickade Marcus Antonsson in 3–0-målet, två snabba fullträffar som gjorde att Markus Rosenberg inte grämde sig allt för mycket över den missade straffen på tilläggstid.

Med segern har MFF två poäng upp till trean IFK Norrköping. Brommapojkarna – som har tre raka förluster och 0–11 i målskillnad i allsvenskan – är kvar i botten, där laget jagas av Dalkurd och Trelleborg.

- Vi ligger på kvalplats, vi har allt i egna händer, det är tio matcher kvar... Det är jättemycket. Jag ser bara möjligheter. Man får börja oroa sig när det är någon omgång kvar och om man ligger sist. Nu måste man hålla huvudet högt, sade Brommapojkarnas Gustav Sandberg Magnusson.