Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sabina Jacobsen (till höger) är tillbaka i landslaget efter skada. Arkivbild.

Lagkaptenen tillbaka när Gulldén saknas

Två kvalmatcher mot Slovakien – utan Isabelle Gulldén. Det är vad som står mellan det svenska damlandslaget i handboll och en biljett till VM i Japan i vinter.

Sverige möter Slovakien i ett dubbelmöte i juni och på måndagen presenterade förbundskapten Henrik Signell truppen som ska ta Sverige till VM.

Bland spelarna som saknas märks stjärnduon Isabelle Gulldén och Johanna Westberg, som båda är gravida och tillbaka i landslaget tidigast i höst.

Westberg missade förra mästerskapet (EM i Frankrike i vintras), medan Gulldén var en av Sveriges bästa spelare i turneringen som slutade med en sjätte plats för svensk del.

Men lagkaptenen Sabina Jacobsen är inte orolig.

"Har utvecklats"

- Vi ska nog klara det utan "Bella" också, säger 30-åringen.

Hon är – precis som försvarskollegan Anna Lagerquist – tillbaka i landslaget efter att ha missat de senaste träningsmatcherna mot Ryssland på grund av skada. Bukareststjärnan blev imponerad av vad hon såg i dubbelmötet med ryskorna (två svenska segrar).

- Jag var ju inte med mot Ryssland, men de gjorde det väldigt bra utan "Bella". Sedan har Carin (Strömberg, mittnia) utvecklats också, säger Jacobsen.

Saknas i VM-kvaltruppen gör även Hanna Blomstrand, som ska genomgå en höftoperation. Från EM saknas annars niometersspelaren Jenny Alm, som lägger av, och högersexan Daniela Gustin, som fick en svår knäskada i en EM-match mot Montenegro.

Även Loui Sand har avslutat karriären.

Samtidigt kommer tre spelare att göra sina första tävlingsmatcher i landslaget: Skurus Alexandra Bjärrenholt, H65 Höörs Emma Lindqvist och Lugis Melissa Petrén.

"Ska självklart vinna"

- Jag har följt dem i elitserien (SHE), bra spelare, säger Sabina Jacobsen, som ser Sverige som favorit mot Slovakien.

- Man ska inte underskatta dem, det är ett bra lag, men självklart ska vi vinna och gå vidare.

TT: Hur känns det för egen del nu, efter skadeproblemen?

- Det är slutet av säsongen, alla har lite skavanker, men jag är tillräckligt "fit for fight". Det ska bli jättekul att dra på sig landslagströjan igen, jag ser fram emot det, säger Sabina Jacobsen.

Första VM-kvalmötet spelas i Sverige den 1 juni, med retur i Slovakien fem dagar senare.

VM avgörs i Kumamoto den 30 november till 15 december.