Gabriel Landeskog fick Los Angeles Drew Doughty över sig, men i matchen körde Colorado över sina gäster från Kalifornien.

Landeskog bakom Colorados storseger

Gabriel Landeskog storspelade när hans Colorado körde över Los Angeles i NHL-hockeyn. Efter sex mål i andra perioden vann Colorado med 7–1.

|

Gabriel Landeskog satte själv 2–0 bara halvminuten in i andra perioden. Svensken prickade in pucken efter ett snyggt power play-spel där Los Angeles mest kunde titta på när hemmaspelarna passade pucken mellan sig.

Målet var Landeskogs 29:e för säsongen och han skuggar Alexander Ovetjkin i NHL:s skytteliga.

Carl Söderberg gav Colorado ledningen med 1–0, men fler mål blev det inte under första 20 för ett Colorado som ville se mer. Och det fick de med besked. I andra perioden prickade laget in sex mål. Då fick LA-målvakten Jonathan Quick nog och byttes ut.

"Gick ut starkt"

- Vi gick ut starkt och ville spela på våra styrkor, som är snabbheten, säger Landeskog till nhl.com.

Svenskens tidigare rekord är 26 mål på en säsong, och nu lär det bli åtminstone över 30.

- Ja, jag vet inte vad jag ska säga... det är såklart kul när det går bra och 30 vore ju en fin notering, säger han till Aftonbladet.

- Men samtidigt tycker jag fortfarande att det finns saker att förbättra. Jag har haft mycket chanser som det inte blivit mål på också. Det går alltid att bli bättre.

Allt gick dock inte Colorados väg. Lagets poängkung Mikko Rantanen fick kliva av isen med en skada på underkroppen. Han hade då gjort två mål i matchen.

Glad Lundqvist

I Boston visade Mika Zibanejad att formen sitter i. Svensken gjorde två mål när New York Rangers bortavann med 3–2. Zibanejad har nu gjort poäng i sex raka matcher. Gladast efter segern var målvakten Henrik Lundqvist, som nu är ensam sex på listan över målvakter som vunnit flest NHL-matcher.

- Jag är väldigt stolt, säger Lundqvist till nhl.com efter sin 446:e NHL-seger.

- Det är definitivt en stolt känsla och vi får se var det slutar. Men just nu försöker jag bara kriga och ha kul.