Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gabriel Landeskog hade kul mot Österrike.

Landeskogs kanonstart: "Skönt att producera"

Gabriel Landeskog kopierade Alexander Wennberg och gjorde mål i första bytet när han kom till VM. Coloradoforwarden hann knappt ur flygplanet så var han målskytt.

Landeskog tog plats i andrakedjan med 2 x Elias, Pettersson och Lindholm.

Det blev succé direkt. Kedjan gjorde nio poäng och samtliga tre stod för ett mål och två assist.

- Vi gjorde tre mål och jag tyckte vi kunde ha gjort några till. Vi hade några aktioner som var bra och vi skapade målchanser. Sedan finns det saker som vi skulle vilja göra lite bättre. Överlag tyckte jag det var bra. Elias och Elias är två fantastiska spelare och lätta att spela med, sade Landeskog.

Det var snabba ryck för Coloradostjärnan. Han landade halv nio på torsdagsmorgonen i Wien, bilades den knappa timmen till Bratislava och slog till direkt.

"Försökte slå honom"

Det var i matchens andra byte, andrakedjans första, som Landeskog fick utdelning.

Pettersson spelade snyggt fram från bakom mål och Landeskog, som åkt sig fri framför, fintade bort Sverigebekantingen Bernhard Starkbaum, målvakten som spelat i Modo och Brynäs, och gjorde mål.

Alexander Wennberg gjorde ju öppningsmålet mot Norge i måndags i första bytet av sin VM-premiär efter bara några sekunder.

En snygg tradition, även om Landeskog fick vänta lite längre.

- Jag satt och kollade hemma i Denver i måndags. Det var kul. Jag försökte slå honom och ville göra mål efter tre sekunder, sade Landeskog med ett skratt.

Svenskarna avgjorde matchen snabbt. Det blev fem mål i första perioden och redan efter 7.32 lyste 4–0 på jumbotronen.

"Inte så farligt"

Att gå direkt från en långflygning till VM-match var inga problem.

- Det var inte så farligt. Jag sov rätt bra på flyget, fem-sex timmar. Det är mer en inställningsfråga. Man kan inte komma hit och försöka hitta ursäkter, utan ställa in sig på att spela en bra match. Därför var det skönt att kunna producera direkt så man inte åker runt och tänker på det, sade Landeskog.

Kedjan gjorde tre snygga mål och visade upp ett kreativt och snabbt spel. Varken Elias Lindholm eller Elias Pettersson hade gjort mål i turneringen – men fick nu sudda ut sina målnollor.

Förbundskapten Rikard Grönborg var nöjd med trion.

- Jag tyckte de hade en bra kemi. Vi hade väl en ganska bra aning om att de skulle ha det. Vi tycker ”Gabbe” och Lindholm hade bra kemi i VM för två år sedan och Pettersson får lite mer utrymme när Gabriel bereder väg. Det var kul att de fick utdelning också, sade Grönborg.

Det var det många i det svenska laget som fick. Samtliga kedjor hamnade i målprotokollet och 14 spelare gjorde poäng. Lagets två första backmål i VM kom också – genom Adam Larsson och Oliver Ekman-Larsson.