Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jessica Samuelsson under söndagens träning i Borås inför fotbollslandslagets VM-kvalmatch mot Ungern på tisdag.

Landslaget laddar om för Ungern

Glöm Danmark. Nu är det Ungern som gäller. Landslaget har laddat om efter besvikelsen över den uteblivna matchen och går för en ny seger i VM-kvalet.

Det har varit en märklig landslagssamling för de svenska fotbollsdamerna. Inte lika märklig som för Danmark, förstås, men ändå. I stället för den inställda toppmatchen mot grannlandet i fredags har det blivit träning på träning – och så kom beskedet att Danmark ändå kommer till spel i sin nästa match mot Kroatien.

- Vi får hoppas att det blir det lindrigaste straffet för dem, det är positivt att de får spela nu, säger Jessica Samuelsson.

- Det känns inte som att sådana här konflikter lönar sig överhuvudtaget och damidrotten överlag behöver inte den här typen av konflikter.

Given i backlinjen

Men nu är det som sagt Ungern som gäller, i Borås på tisdag.

På pappret är det en rätt lätt match. Ungern är rankat som nummer 39 i världen och fick stryk med 1–6 mot Danmark i september – trots att danskorna, på grund av den pågående avtalskonflikten, inte hann träna mer än en halvtimme inför matchen.

- Vi ska väl försöka få in ett mål ganska snabbt, då kan det förhoppningsvis rulla på. Men det är altlid tufft att möta sådana lag också, säger Samuelsson.

Den 25-åriga högerbacken är en av dem som står för kontinuiteten i landslaget efter bytet av förbundskapten och spelidé. Arsenalbacken är kanske inte de stora rubrikernas spelare – men är lika given i landslaget för det.

- Hon var en av de bästa under lägret i Kroatien, lovordade förbundskapten Peter Gerhardsson när han presenterade sin senaste trupp.

Dags för mål?

Det har blivit drygt 50 landskamper hittills för Samuelsson, som efter många år i Linköping i somras tog klivet till Arsenal och blev den senaste svenska exporten till den allt bättre engelska ligan. Det är Samuelssons andra proffssväng, efter en sejour i Melbourne för några år sedan.

- Det är kul med en ny utmaning. Jag kände att jag behövde det för att se om jag kan ta några ytterligare kliv i min utvecklingskurva, säger hon.

- Jag var i Australien i en säsong, men det var bara fyra–fem månader. Nu ska jag ju vara där minst två år, det är något nytt och utmanande.

TT: Apropå utmaningar: 54 landskamper hittills... Men noll mål?

- (skratt) Ja… det är dags nu, eller hur? Jag har varit nära några gånger, men jag har aldrig lirkat in någon.