Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skellefteås landslagskedja med Pär Lindholm i spetsen hade all anledning att jubla hemma mot Malmö.

Landslagskedjan gjorde jobbet mot Malmö

Skellefteås förstakedja har prickat in landslagsformen perfekt inför Karjala cup. Ett hattrick av Pär Lindholm och storspel av hela trion ledde till seger med 4–2 mot Malmö.

Oscar Möller, Joakim Lindström och Pär Lindholm. Där har förbundskaptenen Rikard Grönborg ett högintressant anfallsvapen inför Karjala cup.

Mot Malmö, som kom till Skellefteå med fem raka segrar, sprudlade hemmagänget av spelglädje. Så fort de kom in på isen blev det tryck i Malmös försvarszon.

- Det var en härlig match att spela. Jag tycker vi var påkopplade från start, åkte mycket skridsko och satte Malmö i stora problem, sade Pär Lindholm, som gjorde lagets tre avslutande mål.

Först vinklade han in 2–0 på passning från Oscar Möller. Pucken gick som på ett snöre mellan Skellefteås tre stjärnanfallare innan Lindholm enkelt kunde vinkla in den bakom Jonas Gunnarsson i Malmömålet.

Hattrickmål i öppen kasse

Efter Skellefteås blixtrande matchöppning hade Malmö kommit tillbaka starkt och kvitterat till 2–2 med två mål i början av den andra perioden.

Skånelaget var på väg att ta över när Pär Lindholm slog till på nytt. Även den gången var det Oscar Möller som stod för målpassningen efter att han själv tagit hand om en målvaktsretur.

- Oscars passningar är fantastiska och det har funkat bra hela säsongen för oss. Fast förut har vi kanske inte blommat ut som i dag. Vi hade väldigt mycket tid i anfallszon och skapade många lägen, sade Pär Lindholm, som fullbordade sitt hattrick när han slog in 4-2 i öppen kasse på slutet.

Det var hans åttonde mål för säsongen och innebar att han tog sig upp på tredje plats i SHL:s poängliga med sina 17 poäng.

"Upp till honom"

Nu väntar alltså Karjala cup.

- Det är klart att det ska bli grymt roligt och spännande att spela den turneringen. Skönt också att komma dit med bra självförtroende.

Grönborg har inte skickat några signaler om han tänker behålla Skellefteåkedjan intakt i Karjala cup. Det skulle förvåna om han särar på trion.

- Vi får se. Det är upp till honom, sade Pär Lindholm, som fick testa på spel i Tre Kronor redan förra säsongen.

- Det gav förstås mersmak. Om man varit med där vill man tillbaka.

Och någonstans i bakhuvudet finns förstås också tankarna på OS-spel.

- Man förstår ju att det är många som vill vara med där så det blir svårt. Men då smäller det desto högre om man lyckas.