Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIK:s Sebastian Larsson. Arkivbild.

Larsson skadad – kan missa avgörandet

AIK:s stjärnmittfältare Sebastian Larsson tvingade avbryta "guldmatchen" mot Gif Sundsvall på grund av en skada i höger ben. I värsta fall kan han missa det fotbollsallsvenska avgörandet mot Kalmar FF nästa helg.

Landslagsmittfältaren Sebastian Larsson var tillbaka i AIK:s startelva efter att ha varit avstängd i torsdagens 2–1-seger borta mot Östersund.

Men 33-åringen, som frisparkssköt 1–1 mot Malmö FF i måndags och firade kontroversiellt, var sig inte lik i hemmamötet med Gif Sundsvall och blev utbytt i paus på Friends arena. Efter 0–0-matchen berättar veteranen att han haft känningar i höger ben.

- Det har känts ett litet tag, men har funkat... legat på "rätt sida". Men jag kände ganska tidigt in i matchen att det var svårt att gå fullt. Då kan man inte vara egoistisk och vara kvar på planen, säger Sebastian Larsson.

Trots poängtappet har AIK fortfarande grepp om SM-guldet inför nästa helgs avslutande omgång och avgörande. Det räcker, i praktiken, med en poäng för "Gnaget" borta mot tian Kalmar FF.

Larsson riskerar att missa den matchen, men är förhoppningsfull och vill inte spekulera.

- En vecka är lång tid, vi får hoppas på det bästa, säger han.