Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ryan Lasch visade vägen när Frölunda slog HV71 i Scandinavium.

Lasch visade vägen till Frölundaseger

Storstryk mot Luleå senast. Men Frölunda fick revansch direkt – när Ryan Lasch äntligen hittade rätt igen. Amerikanen gjorde två mål och en assist i 4–1-segern mot HV71.

Ryan Lasch har haft en imponerande poängproduktion för Frölunda. Förra säsongen gjorde han strax över en poäng per match i snitt – totalt 55 poäng på 49 matcher – och slutade bara en poäng bakom dåvarande Växjöforwarden Elias Pettersson i poängligan.

Men inför lördagens match stod den 31-årige amerikanen på bara fyra poäng efter de första nio matcherna.

Mot HV71 var han nära dubbla sin poängskörd.

Först kvitteringen till 1–1 i numerärt överläge, där Lasch tunnlade både en av HV-backarna och målvakten Jonas Gunnarsson. Sedan kom en fullträff till, som innebar att Frölunda hade vänt underläget till en 3–1-ledning. Och så dessutom en framspelning till Joel Lundqvists 4–1-mål i slutperioden.

- Det har varit irriterande mer än något annat. Jag vet ju att jag skapar flest chanser i ligan, så förr eller senare kommer det, säger Lasch.

Snabb revansch

Samtidigt, konstaterar amerikanen, är SHL-hockeyn så jämn att en svagare insats blir straffad direkt. Frölunda åkte på en svidande hemmaförlust mot Luleå i torsdags (1–5), två dagar senare var situationen den omvända.

- Tar man en kväll ledigt så såg vi ju i torsdags vad som händer. Och kanske var det det som HV gjorde i dag, säger han.

- Det är galet, man måste tävla varje match annars har man ingen chans i den här ligan.

HV71-tränaren Johan Lindbom kan bara hålla med.

- Tävlingsnivån är alldeles för låg i dag. Hockey är en kampsport. Förlorar man nio av tio närkamper är det svårt att vinna hockeymatcher, säger Lindbom.

Äntligen för Gunnarsson

HV71 inledde bra och fick också första målet, när Markus Ljungh fick öppet mål drygt halvvägs in i den första perioden. Men roligare än så blev det inte för Jönköpingslaget.

Det var på något sätt logiskt, tycker Frölundatränaren Roger Rönnberg, att just Kristoffer Gunnarsson fick göra målet som skulle visa sig bli matchvinnande.

Gunnarsson själv var lite mer förvånad. Men så hade den 21-årige backen inte heller gjort en enda poäng på sina första 91 SHL-matcher.

- Det måste nog vara något slags rekord känns det som. Det är i alla fall kul att första satt där, så får vi se när nästa kommer, säger han om 2–1-målet.

- Från att jag fick pucken vid bortre blå blev det helt svart egentligen, jag gick bara in och sköt.