Mikaela Laurén. Arkivbild.
Mikaela Laurén. Arkivbild.

Laurén efter förlusten: "Gav allt jag kunde"

Mikaela Laurén förlorade sin comebackmatch i natt. "Jag gav allt jag kunde, jag är inte skadad och jag är fortfarande på bra humör", säger boxaren i ett inlägg på Instagram.

ANNONS
|

Tio månader efter sin senaste match, som skulle ha blivit den sista, och med bara ett par veckors förberedelser gick Mikaela Laurén upp i ringen mot kanadensiskan Marie Eve Dicaire.

Laurén höll sig på benen under alla tio ronderna och bjöd motståndaren på rejält motstånd. Men det räckte inte för att ta mästarbältet i superweltervikt från Dicaire.

Alla de tre domarna vid ringside på galan i Montreal hade kanadensiskan som klar vinnare på poäng, med siffrorna 97–93, 98–92 och 99–91.

"Tyvärr gick det inte hela vägen den här gången. Jag kämpade och jag krigade på", säger Laurén i ett videoinlägg på Instagram.

ANNONS

Mikaela Laurén fick erbjudande om att gå matchen mot Dicaire med bara två veckors varsel, en långt ifrån ideal förberedelsetid.

"Jag håller huvudet högt och jag är stolt över det jag har gjort. Det var bara två veckors förberedelse så jag kunde inte förvänta mig mer", säger hon.

Trots förlusten är Laurén relativt nöjd med sin insats.

"Jag fick inte riktigt tag på henne. Men hade jag haft några veckor till eller fått in en bra jävla höger hade det satt annorlunda ut", fortsätter Laurén.

Laurén, 43 år, har sagt i en intervju med Dagens Nyheter att hon gick upp i ringen igen för att ha råd att genomgå IVF-behandling för att bli gravid.

TT

ANNONS