Laurén kan lägga av: "Viktigt sluta på topp"

Mikaela Laurén står inför det som kan bli hennes sista boxningsmatch. Men hon lägger inte av om hon förlorar.

ANNONS
|

Laurén går en IBO-titelmatch mot tyskan Verena Kaiser i superweltervikt i galan i Sundsvall på lördag. Där är huvudnumret det svenska tungviktsmötet mellan Otto Wallin och Adrian Granat.

Inför matchen säger Lauréns manager Nisse Sauerland att han föreslår att svenskan slutar om hon förlorar. Till saken hör att matchen är Lauréns sista för Team Sauerland.

Men Laurén tänker tvärtom.

- Man slutar väl inte med en förlust. Det har alltid varit viktigt för mig att sluta på topp och få höja armarna i skyn. Om jag förlorar är det inte sista matchen för mig, säger hon.

ANNONS

Efter fjolårets tunga förlust, på teknisk knockout, mot den norska stjärnan Cecilia Brækhus har Laurén gått upp till sin normala viktklass, superweltervikt (69,8 kilo).

- Det är skönt, det är här jag hör hemma och nu har jag kunnat köra på med stenhård styrketräning och har kunnat äta bra. Jag känner mig stark både fysiskt och psykiskt, säger hon.

Obesegrad i viktklassen

Matchen mot tyskan Verena Kaiser är förstås viktig för Laurén, med tanke på framtiden.

- Det är mycket som står på spel. Vinner jag så är det min sjätte VM-titel och då blir jag historisk. För det är ingen, vad jag vet, som tagit sex VM-titlar. Och jag är obesegrad i min viktklass och det hade jag tänkt förbli, säger hon.

- Jag möter en ung tjej och hon är obesegrad och har allt att vinna. Det kommer att bli en tuff match. Men jag tror att jag är bättre och mer rutinerad.

ANNONS

Även om Laurén är lika fokuserad som hon brukar vara inför matcherna, har hon en lugnare framtoning än normalt. En mer harmonisk.

- Jag ska gifta mig i maj, så det finns något utanför boxningen som gör mig lycklig och lugn, säger hon och tror att det kan hjälpa henne i matchen.

- När jag sätter press på mig själv, bygger upp det för mycket och snackar lite för mycket, så kan jag låsa mig i boxningen. Nu går jag in i ringen med glädje och då tror jag att jag presterar som bäst.

"Får en surkärring"

TT: Vad händer om du förlorar?

- Då blir livet väldigt plågsamt för min blivande man (Peder Södersteen) för då får han en riktig surkärring, säger hon med ett skratt.

ANNONS

- Förlorar jag så får jag tänka till. Det finns många bra fajters som jag vill möta, gärna en returmatch mot Klara Svensson och jag hade gärna mött Hanna Gabriel.

Vid seger, ja då kanske karriären är över.

- Vi får se vad som händer.

TT

Fakta: Mikaela Laurén

Född: 20 januari 1976 i Stockholm.

Smeknamn: Destiny.

Viktklass: Superweltervikt (69,8 kg) och weltervikt (66,7 kg).

Längd: 178 centimeter.

Resultat: 34 proffsmatcher, 29 vinster varav 13 på knockout och 5 förluster varav 2 på knock.

ANNONS