Laurén lägger av: "Det gör ont"

Nu är det bekräftat att den svenska boxningsstjärnan Mikaela Laurén har gått sin sista rond. På sitt Instagramkonto berättar 42-åringen att idrottskarriären är över.

ANNONS
|

"Det gör ont. Väldigt ont, i både hjärta och själ. Sista tiden har jag varit ganska låg och ledsen. Polletten har liksom trillat ner nu. Att min idrottskarriär är över. Det känns så otroligt tomt. Nåt saknas mig", skriver hon.

Mikaela Laurén gjorde debut som proffsboxare 2009 och gick sin sista match i juni i år där hon slog serbiskan Eva Bajic på poäng. Redan då skrevs matchen upp som hennes sista, men helt klart var det inte.

Men nu har hon alltså bestämt sig, efter 36 proffsmatcher av vilka hon gick segrande ur 31 lägger hon av.

"... det finns inte så många fler matcher att kämpa för och nån gång måste man lägga handskarna på hyllan. Innan det är för sent och när man fortfarande är på topp. Och jag vill ju ha barn.... Önskar ibland att jag var en man som inte behövde välja, utan bara kunde köra på. Jag kommer alltid fortsätta träna, då det är det bästa jag vet, men det kommer aldrig att vara samma sak. Hoppas jag kan hitta glädjen och nåt annat att brinna för och satsa på. Gärna snart."

ANNONS
TT

Fakta: Mikaela Laurén

Född: 20 januari 1976 i Stockholm.

Smeknamn: Destiny.

Viktklass: Superweltervikt (69,8 kg) och weltervikt (66,7 kg).

Längd: 178 centimeter.

Resultat: 36 proffsmatcher, 31 vinster varav 13 på knockout och 5 förluster varav 2 på knock.

ANNONS