Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dalkurds Rawez Lawan avgjorde bortamötet med Trelleborg.

Lawan räddade Dalkurd: ”Det var menat”

Trelleborg brände målchanser i 90 minuter – medan Dalkurd bara behövde en riktigt bra chans. Rawez Lawan avgjorde med sitt 1–0-mål.

För ett år sedan var Rawez Lawan med och sköt upp Dalkurd i allsvenskan. Nu såg han till att ge Dalkurd en större chans att bli kvar där – efter 1–0 mot Trelleborg.

Det dröjde till den 93:e minuten innan Eero Markkanen nickade fram bollen till Lawan, som vände om och sköt i en och samma rörelse.

I och med målet gick avståndet upp till kvalstrecket från fyra poäng till att bli två poäng för Dalkurd.

- Jag har gjort några sköna mål i Dalkurd, det här var ett av dem. Jag tror det kan ge större hopp och tro för hela laget nu. Jag hoppas på det, säger Lawan.

Tungt för Trelleborg

Matchen tillhörde i övrigt Trelleborg. Men det hjälpte inte när Salif Camara Jönsson brände öppet mål, Zoran Jovanovic missade friläge och bollen aldrig ville in.

- Det är små marginaler som kan avgöra en hel säsong. Jag tror det var menat att vi skulle ha marginalerna på vår sida och vinna, säger Rawez Lawan.

Sirius och Brommapojkarna, som är på rätt sida nedflyttningsstrecket, kan nu känna flåset i nacken. Trelleborg blir i sin tur än mer ensamt längst ned i tabellen, sex poäng nedanför kvalplatserna.

- Chansen att vi håller oss kvar är så stor som det finns poäng kvar att spela om. Vi kan inte lägga oss ner nu. Det är tungt, men vi måste borra ner huvudet och köra, säger Salif Camara Jönsson, lagkapten i Trelleborg.

”En väldigt andlig människa”

Camara Jönsson kom ut från ett tyst och nedstämt omklädningsrum. Hos bortalaget var firandet dock i full gång, segersångerna ekade högt genom dörren.

TT: Är det alltid så här när ni vinner?

- Konstigt nog, ja. Vi har alltid god stämning och Dalkurd är känt för att vara familjärt. I år har det blivit lite annorlunda, men det här är en vanlig dag i Dalkurd kan man säga, säger Lawan.

TT: Varför är det just du som gör de avgörande målen?

- Jag är en väldigt andlig människa, jag tror att det var menat. När Dalkurd blir knockat är det jag som kan ge den rätta mun-mot-mun-metoden, säger Lawan.