Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hedvig Lindahl och Linda Sembrant tackar publiken efter förlusten i lördagens match mellan Sverige och Tyskland på Friends arena.

Lindahl: "Enda som har en bra känsla"

Hedvig Lindahl kom ut med ett leende efter matchen mot Tyskland.

Sverige fick det kämpigt mot Tyskland på Friends arena. Förutom en glimrande avslutning hade damlandslaget inte speciellt mycket att komma med mot tyskarna som samtidigt skapade massor av lägen och två mål mot Sveriges enda på straff.

Men trots nederlaget och två insläppta mål var Hedvig Lindahl nöjd.

- Personligen, utan att ha diskuterat med övriga laget, tycker jag att det här var mycket bra. Inte att förlora, men det var många bra saker i matchen. Vi har fått lära oss var vi går fel, men vi spelar en väldigt bra och kontrollerad första halvlek vilket det inte alltid har känts mot Tyskland, det brukar vina om öronen hela tiden, säger hon direkt efter matchen.

Handlar om detaljer

Hon är en av Sveriges mest rutinerade spelare och har ställts mot Tyskland många gånger. Hon vet hur det kan vara.

- Vi gjorde ett mål och har bud på fler, och det är inte alltid som det är så mot Tyskland. Men det handlar om detaljer och det är inte nu vi ska vara som bäst, det är några dagar kvar. Och det där andra målet, det tar jag i VM tror jag, säger Lindahl, som den senaste tiden haft det tufft i klubblaget Chelsea med ont om speltid.

- Det var roligt (att spela igen), jag tyckte att jag hade kontroll på känslolivet och jag fick göra två-tre bra räddningar så jag är nöjd.

Inte samma analys

Mittbacken Nilla Fischer gjorde inte riktigt samma matchanalys som Lindahl.

- Vi pratade lite kort efteråt och jag har inte riktigt samma känsla som Hedvig, säger Fischer.

TT: Vad är du besviken på?

- Att vi inte kan vara bättre än vi är i dag. Jag hade förhoppningar om att vi skulle kunna vara tajtare defensivt och lite modigare i det offensiva spelet sett över hela planen.