Lindahl: "Vi ska vinna ganska klart"

Kroatien har noll vinster i VM-kvalet. Sverige har vunnit alla sina matcher. Kvällens match på Gamla Ullevi borde bara kunna sluta på ett sätt.

ANNONS
|

Höstens möte lagen emellan ska inte användas som fond för att bedöma lagens kvaliteter i dag. Sverige vann med 2–0 men det kraftiga regnet gjorde att planen knappt gick att spela på.

- Det är lite svårt att bedöma Kroatien på den matchen, det var en väldigt konstig match. Det som vi har fått reda på från våra analytiker är att de kanske är lite bättre nu, och har lite fler hot i djupled. Det kommer att krävas ett hårt jobb för att få med oss poängen, säger Hedvig Lindahl.

ANNONS

Missvisande resultat

Resultatmässigt har Kroatien inte imponerat i VM-kvalet. På sex matcher har det bara blivit två poäng och senast förlorade laget 1–3 hemma mot Ungern. Samma Ungern som Sverige slog med klara 4–1 på bortaplan några dagar tidigare.

- Men vi hade folk på plats mot Ungern när de förlorade. Och de kunde ha haft en ledning med 3–0 i första halvlek. Resultatet är en del, men vi har sett matchen och det är ett offensivare och farligare lag i dag, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Kroatien har varierat mycket både i spelsystem och bland spelarna. Peter Gerhardsson ser ett lag som jämfört med i höstas är betydligt farligare i djupled. Dessutom är Rosengårds Iva Landeka alltid ett hot på fasta situationer med sin högerfot.

"Mycket farligare"

- Det är väl ett av lagen i kvalgruppen som förändrar mest i laget. Därför vet man inte riktigt hur de kommer att ställa upp, men det finns en tydlig sak som de har visat: De är mycket mer djupledsbenägna, de har fått tillbaka Maja Joscak bland annat, och är mycket farligare där. Och med Landeka på planen som kan serva dem på fasta situationer så har de vapen, säger Peter Gerhardsson.

ANNONS

Sofia Jakobsson var inte med senast mot Kroatien. Då höll hon precis på att komma tillbaka efter åtta månaders frånvaro till följd av en korsbandsskada. Men efter en stark säsong i Montpellier, och en inspirerad landslagscomeback mot Ungern senast, är hon ett av Sveriges viktigaste anfallskort.

- Jag såg matchen (mot Kroatien) från soffan hemma, det var en regnig match och svårt underlag. Så det kommer att bli en helt annan match nu. De har fått tillbaka några riktigt bra spelare. Men om vi gör vad vi ska så ska vi ta tre poäng, säger Sofia Jakobsson.

TT
ANNONS