Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Lindgren njuter av att Sverige vunnit lag–VM-semifinalen i Västervik.

Lindbäck förde Sverige till VM-final

Antonio Lindbäck visade upp en fantasifull och stark körning när Sverige kvalificerades till lördagens lag-VM-final i speedway i polska Leszno.

Sverige har chansen att återta VM-titeln som man tappade till Storbritannien förra året.

De första tolv heaten var mycket jämna och ledningen skiftade hela tiden. Avgörandet kom i omgång 4, heat 13–14.

Det publiken i Västervik fick se i det 15:e heatet var oerhört imponerande. Lindbäck, som tog SM-guld individuellt i lördags, låg trea på väg in i sista kurvan men sökte fart långt ut. Han tog sig runt och åkandes på bakdäcket tog han sig med någon futtig centimeter först över mållinjen för en mycket viktig heatseger.

Segern gav Sverige fem poängs ledning med fem heat kvar. I nästa heat tog lagkaptenen Fredrik Lindgren hem segern. Totalt tog Sverige elva av tolv möjliga poäng i fjärde omgången och ledde med sju poäng inför nomineringsheaten.

- Vi körde bra i fjärde omgången, där avgjordes det, sade Lindgren som säkrade finalplatsen när han vann det 19:e och näst sista heatet för kvällen, till TV10.

Sverige slutade på 37 poäng, Ryssland fick 30 medan Danmark och Lettland fick 28 var och fick köra ett omkörningsheat om tredjeplatsen och där slog Lettland oväntat ut 15-faldige världsmästaren Danmark.

I den första semifinalen gick Storbritannien direkt till lördagens final där värdnationen Polen redan finns. Australien, USA, Ryssland och Lettland gör upp om den sista platsen i finalen i ett race-off i Leszno på fredag.