Lindberg slåss om årets första majorseger

Pernilla Lindberg fortsätter att visa upp strålande spel i årets första golfmajor, ANA Inspiration. Hon är i delad ledning halvvägs in i tävlingen.

ANNONS
|

Även om svenskan inte kunde matcha första dagens 65-runda innebär 67 slag, fem under par för dagen, att hon ligger kvar i toppen.

- Att följa upp en riktigt låg runda med en ny är riktigt svårt och jag kan inte minnas senast jag gjorde det, säger Pernilla Lindberg på presskonferensen efter andra rundan, enligt Expressen.

"Mer nervös i går"

För andra rundan i följd gick hon runt Mission Hills-banan i Rancho Mirage, USA, utan en enda bogey.

ANNONS

- Jag var faktiskt mer nervös i går än vad jag var i dag, säger 31-åringen som svar på frågan om hur hon hanterat att ”sova på ledningen”.

Lindberg berättar för AFP att hon trivs med golfspelandet efter att ha återförenats på banan med sin caddie Daniel Taylor, som också är hennes pojkvän.

- Han var min caddie i fem, nästan sex år, och sedan tog vi en paus på golfbanan i fjol. Det var bra för oss båda, men jag saknade honom verkligen. Det finns ingen som känner mig och mitt spel bättre än han. Jag litar helt på honom, säger hon till nyhetsbyrån.

Långt ned

Ledningen delar svenskan nu med fredagens bästa spelare, Park Sung-Hyun. Hon gick andra rundan på åtta under par, och står precis som Lindberg på –12 efter två dagar.

Sydkoranskans insats är anmärkningsvärd eftersom hon är en av få spelare på LPGA-touren utan fast tränare.

ANNONS

- Jag trivs verkligen med att träna ensam. Om det blir så att jag känner att jag behöver en tränare kommer jag att överväga det, men just nu är jag väldigt nöjd med mitt spel, säger hon till AFP.

Ledarduon är tre slag före amerikanskan Jessica Korda, och fem slag före en jagande kvartett.

Anna Nordqvist kämpar på längre ner i fältet. Hon följde upp sin inledande 73-runda med att gå runt på 70 slag, och hon är elva slag bakom Lindberg och Park på en delad 41:a plats.

Madelene Sagström ligger på en delad 55:e plats.

TT
ANNONS