Wolverhamptons spelare firar Raúl Jiménez 1–0-mål mot Manchester United.

Lindelöfs United utslaget ur FA-cupen

Båda Manchesterlagen var illa ute i FA-cupens kvartsfinaler. Bara det ena tog sig ur knipan. Manchester United slogs ut efter 1–2 borta mot Wolverhampton.

|

Med begränsad kassakista och försäljningar av tongivande spelare under säsongen har Graham Potter fått göra skäl för sitt efternamn i Swansea.

I FA-cupens kvartsfinal mot Manchester City såg han länge ut att, likt namnen Harry, ha trollat fram något alldeles extra.

Walesarna chockade den regerande Premier League-mästaren genom att göra både ett och två mål under den första halvleken hemma på Liberty Stadium.

City skulle dock komma tillbaka.

Agüero avgjorde

Bernardo Silva satte reduceringen, Sergio Agüero kvitterade på straff tio minuter senare – något turligt via stolpen och svenske målvakten Kristoffer Nordfeldts rygg och in i nät – och samme Agüero fixade sedan segern.

Argentinaren slängnickade påpassligt in ett inspel från Bernardo Silva i den 89:e minuten och vändningen till 3–2 var fullbordad.

För nästa Manchesterlag gick det inte lika bra. Manchester United har varit pånyttfött sedan Ole Gunnar Solskjær tog över som tränare, men nu kanske smekmånaden är över.

Borta mot Premier League-konkurrenten Wolverhampton gick det inte alls som planerat och United förlorade med 1–2.

Matchen avgjordes inom loppet av sex minuter. Först tråcklade sig João Moutinho förbi ett par Unitedspelare och hittade in till Raúl Jiménez framför mål. Mexikanen hamnade felvänd och chansen såg ut att vara förbi, när han plötsligt vände på en femöring och sköt snabbt och lyckosamt. Bollen hittade nätet i den 70:e minuten.

Rött blev gult

Sex minuter senare punkterades matchen av Diogo Jota. Portugisen kom loss i en kontring, tog sig förbi Luke Shaw in i Uniteds straffområde och avslutade sedan distinkt i det närmsta hörnet.

United reducerade genom Marcus Rashford på tilläggstid. Men till skillnad från lokalrivalen City kom inte United närmare.

För Victor Nilsson Lindelöf höll det på att bli en riktigt mörk kväll. I den 84:e minuten tilldelades han först rött kort för en vådlig glidtackling, och såg ut att få följa resten av matchen från omklädningsrummet. Men efter videogranskning ändrade sig domaren och svensken kom undan med en varning.

Även Watford är klart för semifinal efter 2–1 mot Crystal Palace. Det sista semifinallaget blir klart på söndagen när Millwall möter Brighton.