Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calgarys tvåmålsskytt Elias Lindholm i NHL-matchen hemma mot Minnesota.

Lindholm hetast av målsvenskar: "Nytändning"

Flera svenskar är heta framför mål i NHL-ishockeyn. Hetaste av dem alla? Calgarys Elias Lindholm som sänkte Minnesota med två mål i 2–0-segern på hemmais.

24-åringen från Boden lämnade Carolina inför den här säsongen och har nu gjort fyra mål på Calgarys tre senaste matcher. Med sina totalt 15 mål är Lindholm, som vann SM-guld med Brynäs 2012, näst bäste svenske målskytt i NHL efter Gabriel Landeskog.

- Det är lite lättare nu också. I Carolina blev det ofta lite ryckigt för min del. Nu spelar jag med samma killar hela tiden och de, Johnny Gaudreau och Sean Monahan, är väldigt bra, säger Elias Lindholm till Aftonbladet.

Stockholmaren Landeskog, som gjort två mål på sina tre senaste matcher, satte sin 17:e fullträff för säsongen när Colorado bortabesegrade Florida med 5–2 efter tre bortamål i sista perioden. Lagkaptenen lade in 5–2-pucken i öppen kasse. I samma match blev lagkompisen Carl Söderberg tvåmålsskytt.

- I de två första perioderna kände vi att vi inte riktigt spelade på den nivån vi vet att vi kan. I tredje började vi lägga ned puckarna djupt, och det vet vi är receptet på succé, säger Gabriel Landeskog till nhl.com.

I Vancouver fick en storspelade Elias Pettersson med sig säsongens 14:e mål, samt en assist, när laget besegrade Nashville med 5–3. Hans två lagkamrater Alexander Edler och Loui Eriksson gjorde sitt andra respektive femte mål för säsongen.