Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Lindström hoppas kunna njuta av sin VM-start.

Lindström: "Jag hoppas jag ska njuta"

Varje VM-start sågs som en bonus inför mästerskapet. Det blir utbetalning direkt för Fredrik Lindström.

Att hans namn var med när den svenska sprinttruppen presenterades tidigare i veckan var lite av en överraskning.

Trots allt var det mycket som var oklart kring veteranen Fredrik Lindströms fysiska status.

Den körtelfeber han drog på sig redan i samband med säsongens första världscupslopp i december hade raserat nästan hela säsongen.

När han anslöt till landslagets förläger i Idre så var det första gången Lindström drog på sig landslagskläderna sedan världscupspremiären.

Ha roligt är målet

Över ett gäng gemensamma träningspass med landslagskollegorna visade han att formen inte var allt för nedgången – och därmed får Fredrik Lindström chansen direkt i hemma-VM:s första individuella herrdistans i eftermiddag.

- Ja, någonstans tänkte jag inför VM att varje start jag får blir en bonus. Jag räknade inte med mycket på förhand. Att få börja med en tävling direkt första helgen är jättestort, säger Lindström inför sprinten.

TT: Har du något mål med tävlingen?

- Jag hoppas väl att jag ska njuta, ha roligt. Jag är grymt sugen på att tävla igen. Sedan får vi väl se resultatmässigt. Jag vet inte var jag står men det ska i alla fall bli grymt kul.

"Premiärnerverna borta"

Den, på förhand, största svenska medaljaspiranten i den stentuffa, Johannes Thingnes Bø-ledda konkurrensen får ändå anses heta Sebastian Samuelsson.

Även om det blev totalt fyra bom, tre av dem i ett rock n' roll-skytte på sista stående, i mixedstafetten så fick OS-silvermedaljören ett skönt formbesked i torsdagens premiärlopp.

- Ja, det var en jättebra start. Nu är premiärnerverna borta, sade Samuelsson efter mixedstafetten.