Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Fredrik Lindström under herrarnas stafett (4x7,5 km) under skidskytte-VM i Östersund.

Lindström lägger av: "Väldigt känslosamt"

Fredrik Lindström slutar med skidskyttet. Det meddelar OS-guldhjälten i SVT:s direktsändning.

Lördagens insats i VM-stafetten i Östersund visar att Fredrik Lindström fortfarande har mycket att ge. 29-åringen har trots det bestämt sig för att den här säsongen är hans sista.

- Jag känner att det är dags att runda av. Det var mitt sista mästerskapslopp i dag. Det är väl genomtänkt. Jag bestämde mig egentligen för två år sedan att ge mig själv chansen i två fina mästerskap, i OS och på ett hemma-VM, och jag hämtade massa motivation där, säger Fredrik Lindström i SVT:s VM-magasin.

OS-guld i fjol

Sista tävlingen blir i norska Holmenkollen nästa helg, i samband med världscupavslutningen.

Förra året fick Fredrik Lindström, landslagets veteran, kröna sin karriär med ett OS-guld. Det var Lindström som körde sistasträckan när herrstafettlaget tog det överraskande guldet i Pyeongchang. Individuellt har han två VM-brons, från 2012 och 2013, att se tillbaka på.

- Det är så mycket (som har varit bra). Men det är klart, meritmässigt är det här OS-guldet otroligt.

Körtelfeber

I år har större delen av Lindströms säsong förstörts av körtelfeber. Han hann precis bli frisk i tid till VM, och i lördagens stafett visade han med snabbt skytte och bra åkning att han fortfarande är att räkna med.

- I dag har det varit väldigt känslosamt, med tanke på den här säsongen där jag har fått drömma om VM, och sedan att jag får chansen. Jag är riktigt stolt över min sträcka, säger Lindström i programmet.

- Jag ville så gärna vara med här (i Östersund) och tyckte att varje start skulle bli en bonus. Det har varit allt annat än självklart.

Vad han ska göra i stället för att undvika extraskott och straffrundor vet han inte riktigt.

- Jag har ju provat på att vara lite pappa här i vinter, så jag ska väl fortsätta med det. Jag har inga särskilda planer, men jag får vara pappa här i sommar så får vi se sen.