Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Oscar Möller kramas om av Pär Lindholm, Joakim Lindström och Magnus Nygren efter sin kvittering till 2–2 under onsdagens ishockeymatch i Karjalaturneringen mellan Sverige och Tjeckien i Behrn Arena.

Lindström och Skellefteåkedjan lyste

SHL:s bästa kedja levererade direkt i Tre Kronor. Skellefteåkedjan stod för två av målen och comebackande Joakim Lindström gjorde ett och spelade fram till ett i sin comeback efter landslagsexilen.

Lindström fick pris som bäste hemmaspelare inför 5 500 åskådare i Behrn Arena i Örebro och OS-säsongen började med en klang- och jubelföreställning.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg instämde i den, åtminstone när han pratade om Lindström och Skellefteåtrion.

- De var riktigt bra och de som tog tag i det i den andra perioden. De gör riktigt bra ifrån sig internationellt också, sade han om Skellefteåtrion som fick fart på Tre Kronor den här kvällen.

Men att det skulle vara en OS-kedja redan nu ville Grönborg inte utlova:

- Vi vill inte låsa tanken redan nu om hur det ska vara i OS, det är ganska lång tid dit. Men det var en bra start.

Borta i fjol

Två tredjedelar av succékedjan i Skellefteå – som öst in 53 poäng på 16 matcher – har levererat i landslaget förut, men fanns inte med förra säsongen.

Joakim Lindström, poängligaledare och årets spelare i SHL i fjol, tackade nej till landslagsspel, men med en OS-debut för ögonen har han omprövat sitt beslut. Oscar Möller tog en lång timeout från ishockeyn då hans hustru Charlotte drabbades av en hjärntumör som nu är under kontroll.

Centern Pär Lindholm gjorde åtta matcher, det räckte inte till VM-spel, men fick nu sällskap av sina kompisar.

Lindström om när han gav sitt besked till Grönborg om att spela i landslaget igen:

- Vi snackade på sensommaren och bestämde att om jag spelade tillräckligt bra och visade form så skulle jag få chansen.

"En process"

Det har 33-åringen med sina 21 poäng gjort med råge i SHL hela hösten.

Det gjorde han i Örebro också.

Lindström och Möller samspelade fram till 2–2-kvitteringen som den sistnämnde styrde in bakom tjeckiske målvakten Pavel Francous efter knappt halva matchen.

Bara drygt två minuter senare var det dags igen. Joakim Lindström sköt 3–2 i bortre hörnet från sitt "kontor" vid högra tekningscirkeln sedan Pär Lindholm framgångsrikt skymt Francous.

- Jag och Oscar har spelat tillsammans väldigt länge så vi känner varandra bra både på isen och utanför, Pär har jag spelat med både i fjol och i år så vi har också hittat en bra kemi. Det är en process hela tiden och vi snackar mycket om hur vi kan bli bättre, sade Lindström om sina lagkamrater.

Efter en första halva av matchen som Tjeckien dominerat hade Sverige vänt. Tjeckerna kvitterade, men i sista perioden steg Dick Axelsson fram och sköt två mål i powerplay.

Totalt gjorde Sverige tre mål i numerärt överläge.

Tre Kronor spelar de två återstående matcherna, mot Kanada på fredag och Finland på lördag, i Helsingfors.