Lindström fyra på jaktstarten

Tredjeplats på sprinten. Det ledde till en fjärdeplats i jaktstarten. Fredrik Lindström avslutar världscupssäsongen i fint slag.

ANNONS
|

Svenske skidskytten Fredrik Lindström slutade på fjärde plats på världscupsjaktstarten i ryska Tiumen. Efter sin tredjeplats på sprinten i torsdags så fick Lindström gå ut tidigt, och gjorde det bästa han kunde av utgångsläget till en början med fullt skytte i båda liggande momenten.

Efter två skjutningar låg han tvåa, knappa 50 sekunder efter en fortsatt felfri Martin Fourcade, Frankrike.

På det tredje skyttet, det första stående, kom dock första bommen för Lindström. En bom som i slutändan skulle kosta honom pallplatsen. För den vindsnabbe Johannes Thingnes Bø hann i kapp och förbi, trots en bom. Och italienaren Lukas Hofer, han sköt fullt.

ANNONS

I mål fick därför Lindström nöja sig med en fjärdeplats, med en och en halv minut upp till segrande Fourcade, som höll ihop det.

Trots en bom på sista skyttet fanns det ingen som kunde hota fransmannen från att ta sin andra av två möjliga segrare i Tiumen.

Jesper Nelin sköt även han fullt i det liggande skyttet. Efter en bom i vartdera stående så blev det en 19:e plats till slut för Nelin.

Lördagens tävling kan ha varit den sista i världscupssammanhang för norske legendaren Ole Einar Bjørndalen. Han slutade på en 32:a plats, drygt fyra minuter efter Fourcade.

TT
ANNONS