Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lina Hurtig ska operera sin skadade vänsterfot och missar stora delar av säsongen. Arkivbild.

Linköpings landslagsforward borta hela våren

Linköping har fått ett stort avbräck i jakten på tredje raka SM-guldet i fotboll. Landslagsforwarden Lina Hurtig måste operera sin vänsterfot och blir borta hela vårsäsongen.

22-åringen har haft en karriär fylld av skador och förra veckan var det dags igen. Under en träning med fotbollslandslaget inför VM-kvalet borta mot Ungern skadade hon vänsterfoten.

- Hon har haft samma skada mer eller mindre sedan 2015. Det är en stressfraktur som nu har blivit en hel fraktur, säger Linköpings tränare Marcus Walfridson.

Hurtig ska opereras på torsdag. Därefter väntar sex–åtta veckor för att läka frakturen, och ytterligare lika lång tid för att träna upp foten till spelbart skick.

- Hon är tillbaka till hösten. Det finns inget lag i damallsvenskan som inte skulle sakna en Lina Hurtig. Det är väl nästan inget lag världen som inte skulle sakna en sådan spelare. För oss är det naturligtvis jättesynd, hon var på väg in i fantastisk form. Men för hennes del kan det här vara en positiv grej i längden, säger Marcus Walfridson.

Förutom vårens allsvenska matcher missar Hurtig också Sveriges kommande två VM-kvalmatcher, mot Kroatien och Ukraina, i början av juni.