Linköpings mardrömsår fullbordat – ute ur CL

Linköping trodde på en mirakelvändning – men kom inte närmare än ett par reduceringar. Paris Saint Germain vann åttondelsfinalreturen i Champions League med 3–2 och är vidare till kvartsfinal med totalt 5–2. Uttåget fullbordade ett mardrömsår för LFC.

|

Linköping, svenskt mästarlag 2016 och 2017 men först på femte plats i årets damallsvenska, tog sig till kvartsfinal i förra säsongens Champions League.

Europacupspelet var en sista räddningsplanka för att räta upp ett 2018 som präglats av spelartapp och underprestationer i seriespelet. Så blev det inte.

Trots två spelmässigt fina prestationer från LFC var franska ligatvåan Paris Saint-Germain målmässigt överlägset över två matcher. Mötet i Östergötland för två veckor sedan slutade 2–0 och onsdagskvällens retur på Stade Jean Bouin i Paris slutade 3–2 för hemmalaget.

PSG, med landslagsförsvararen Hanna Glas i backlinjen, släckte Linköpings tro om en mirakelvändning med två mål inom loppet av tre minuter redan efter en halvtimmes spel.

LFC reducerade ändå till 1–2 genom 17-åriga danskan Dajan Hashemi i inledningen av andra halvlek. Men direkt därpå punkterade Marie-Antoinette Katoto tillställningen med sitt andra mål i matchen och tredje i åttondelsfinalmötet. Lisa Lantz reducerade för Linköping med knappt 20 minuter kvar, men närmare än så kom inte Linköping och PSG, CL-finalist säsongen 2016–2017, avancerade till kvartsfinal med totalt 5–2.

Linköpings skadebenägne landslagsanfallare Lina Hurtig byttes ut med en skadekänning i mitten av andra halvlek. Oroande inför nästa veckas träningsmatch för Sverige borta mot England. För hennes klubblag är säsongen nu definitivt över.