Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liverpools tränare Jürgen Klopp och lagkaptenen Jordan Henderson med Champions League-pokalen.

Liverpool firades i hemstaden

Firandet av Liverpools seger i Champions League har flyttats från finalorten Madrid till hemmaplan. Uppskattningsvis en halv miljon människor tog emot laget när spelarna och ledarna kördes i kortege genom staden. "Staden är härmed er. You'll never walk alone", skriver Liverpools borgmästare Peter Brennan i ett officiellt utlåtande.

Liverpoolspelarna stannade kvar i Spanien under natten och kom tillbaka hem dagen efter sin seger mot Tottenham på lördagskvällen.

Managern Jürgen Klopp och lagkaptenen Jordan Henderson lyfte med gemensam kraft den så åtråvärda pokalen av planet på John Lennon-flygplatsen i Liverpool och efter att ha poserat på flygplanstrappan färdades spelaren och ledare i triumf in genom hemstaden.

Efter 2–0-segern i Madrid har Liverpools borgmästare, Peter Brennan, i ett brev hyllat spelarna och ledarna i klubben.

"Folket i Liverpool och supportrar världen över saluterar er. Staden är härmed er. Du går aldrig ensam", skriver Brennan och anspelar med de sista orden på klubbens ledord "You'll never walk alone".

Omgärdade av konfetti och rök kördes hjältarna runt i staden i en dubbeldäckare med "Champions of Europe" skrivet på sidorna.

Det är sjätte gången Liverpool vinner Champions League eller föregångaren Europacupen.

Enligt BBC var det runt en halv miljon fans som kantade gatorna i stadens östra delar. Överallt syntes Liverpoolflaggor som hängde från fönster eller var fastsatta på bilar.