Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liverpools Mohamed Salah (mitten) firar 1–0-målet mot Manchester City.

Liverpool gick på knock på Anfield

Liverpool är enda lag som rått på suveräna Manchester City i Premier League den här säsongen. Nu är det fördel i Champions League. Hemma på Anfield gick Jürgen Klopps gäng på knock direkt och har 3–0 inför returen.

Mohamed Salah tryckte in 1–0 – hans 38:e mål den här säsongen – från nära håll redan efter tolv minuter efter tveksamt försvarsspel av Kyle Walker. Elva senare lossade Alex Oxlade-Chamberlain sin bössa och ytterligare tio minuter senare nickade Sadio Mané in 3–0.

Vem hade kunnat ana den chockstarten i kvartsfinalen?

Anfield gungade av glädje medan Citys segervana spelare gick runt med ansiktsutryck som avslöjade att de hade svårt att ta in vad som hänt under den första halvtimman. Liverpool var hetare, snabbare, beslutsammare och briljerade med ett passningsspel som klart överglänste Premier Leagues spelskickligaste lag.

Går det att vända?

Men Liverpools vilda öppning kostade kraft och energi, inte minst den hårda pressen och långsamt jobbade City sig in i matchen. Jakten på ett reduceringsmål var intensiv efter pausen mot ett Liverpool som mer och mer spelade på resultatet och kontrollerade matchen.

Frågan är hur kostsam oförmågan att få in en boll på Anfield blir. Gör Liverpool ett i returen måste City göra fem för att gå vidare.

Men med tanke på Citys kapacitet är det engelska slaget om en semifinalplats långt från avgjort.

Det var inte bara managern Pep Guardiola och hans spelare som råkade illa ut. Utanför arenan vandaliserades Citys spelarbuss. Den var så illa tilltyglad att klubben fick skicka efter en annan för att kunna sig de knappa sex milen tillbaka till Manchester.

Liverpools manager Jürgen Klopp bad om ursäkt.

- Jag förstår det verkligen inte. Vi har försökt göra allt för att förhindra en händelse som den här.

Två självmål på Camp Nou

Barcelona vann som väntat hemma på Camp Nou men fick god hjälp av ett Romaförsvar som hade svårt att ställa fötterna rätt.

Daniele De Rossis bjöd på självmål i första halvlek. Efter pausen var det Konstantinos Manolas tur och när Gerard Piqué skickade in 3–0 såg Barcelona ut att ha bäddat för en plats i semifinalspelet framöver.

Edin Dzekos sena reducering kunde, om resultatet stått sig, gett nerv åt returen på Roms Olympiastadion, men med några minuter kvar gjorde Luis Suárez 4–1.