Liverpool körde över Arsenal

Liverpool spelade ut Arsenal hemma på Anfield och vann med 4–0. Chelsea tog andra raka segern medan Tottenham åter misslyckades att vinna på Wembley.

|

Femteplatsen förra säsongen var Arsenals sämsta placering i ligan på 21 år. Och av ligastarten att döma ser det inte ut att bli någon bättring den här säsongen.

För Liverpool lossnade det däremot. Rejält.

Mohamed Salah borde ha gett hemmalaget ledningen redan i den tionde minuten när hans låga skott mot halvöppet mål räddades av Arsenal-målvakten Petr Cech i sista stund.

I den 17:e minuten kom ledningsmålet. Roberto Firmino dök upp i straffområdet och nickade in 1–0.

Grov försvarsmiss

Före halvtidsvilan ökade Saido Mané på till 2–0. Efter en kontring ställdes senegalesen en mot en mot Rob Holding på vänsterkanten, kroppsfintade bort engelsmannen och skruvade in bollen i det bortre hörnet. Vackert.

Med knappa timmen spelad tog Salah revansch efter en grov bjudning av Arsenal-backen Hector Bellerin. Som siste man på offensiv planhalva, efter en hörna, misslyckades spanjoren med en mottagning och fri från halva plan placerade Salah in 3–0.

Inhopparen Daniel Sturridge avslutade utskåpningen med att nicka in 4–0.

Arsenal hade inte ett skott på mål i matchen.

Chelseas spanjorer glänste

Chelseas spanjorer såg till att det regerande mästarlaget vann mot Everton med 2–0 på Stamford Bridge.

Cesc Fabregas, tillbaka från avstängning, samspelade med Alvaro Morata och vinklade in 1–0 i första halvlek.

Bara 13 minuter senare nickade Morata in sitt andra mål sedan ankomsten från Real Madrid. Inlägget? Jodå, även det slogs av en spanjor: Cesar Azpilicueta.

Chelsea åkte på en oväntad förlust i hemmapremiären mot Burnley men har nu två raka segrar i Premier League.

Poängtapp för Tottenham

Tottenham har fortsatt svårt på Wembley – klubbens hemmaarena den här säsongen medan White Hart Lane byggs om. Sedan nya Wembley öppnade 2007 har Spurs bara två segrar där på elva matcher. Hemmapremiären mot Chelsea slutade med förlust. Och mot Burnley blev det bara 1–1.

London-laget var på väg mot tre poäng efter Dele Allis ledningsmål i början av andra halvlek. Men Burnleys rekordförvärv Chris Wood kvitterade i den 91:a minuten.