Liverpool toppar Premier League-tabellen på nytt efter 3–2 borta mot Newcastle.

Liverpool ny serieledare – men Salah skadad

Newcastle kvitterade och storstjärnan Mohamed Salah bars ut på bår. Men efter stor dramatik lyckades Liverpool till slut ändå vinna med 3–2 och är ny serieledare i Premier League-fotbollen. Nu är pressen åter på Manchester City inför lagets hängmatch mot Leicester på måndag.

|

Virgil van Dijk gav Liverpool ledningen. Newcastle kvitterade.

Mohamed Salah gav Liverpool ledningen på nytt. Newcastle kvitterade en andra gång.

Och när Salah, Liverpools stora stjärna, sedan bars ut på bår efter en rejäl smäll med 20 minuter kvar av matchen såg det rejält mörk ut för det titeljagande bortalaget.

Såg klart matchen

Salah jagade en hög djupledspassning men när han hoppade för att nå bollen kolliderade han med Newcastles målvakt Martin Dúbravka och blev liggande. Anfallsstjärnan togs om hand av läkarteamet innan han bars ut på bår, och byttes ut. Det är nu oklart om han kan vara med i semifinalreturen mot Barcelona i Champions League på tisdag.

- Vi får se hur det är med honom, han fick en rejäl smäll mot huvudet och såg klart matchen från omklädningsrummet och var helt okej. Men vi måste göra en ytterligare bedömning, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp i Viasats sändning.

Ersättaren avgjorde

Men Liverpool vägrar ge Manchester City, som inför den näst sista omgången toppade tabellen med en poängs marginal, någon genväg till ligatiteln. Och paradoxalt nog var det framtvingade bytet i slutändan nyckeln till segern. Med fyra minuter kvar av ordinarie tid slog Xherdan Shaqiri en frispark som Salahs ersättare Divock Origi nådde högst på i straffområdet. Det är oklart om det var Ogiris eller Newcastles Jamaal Lascelles huvud som till slut var sist på bollen, men mål blev det och 3–2-segern var ett faktum.

- Det var en fantastisk frispark och vilken nick sedan. Det är helt otroligt, säger Jürgen Klopp.

Därmed går Liverpool upp i serieledning, två poäng före Manchester City, med en match kvar att spela. Pressen är nu på City, som har två matcher kvar och möter Leicester på hemmaplan på måndag.