Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
José Antonio Reyes. Arkivbild.

Ljungberg efter Reyes död: "Bedrövad"

Fotbollsstjärnan José Antonio Reyes har dött i en trafikolycka. Spelaren hedras på flera håll i fotbollsvärlden och i kvällens Champions League-final kommer en tyst stund hållas till 35-åringens ära. "Han gick bort alldeles för tidigt", skriver Reyes förre lagkamrat Fredrik Ljungberg på Instagram.

Det var tidigt på lördagseftermiddagen som La Liga-klubben Sevilla kom med det tragiska beskedet i ett officiellt uttalande.

José Antonio Reyes, före detta stjärnspelare i bland annat Arsenal, Sevilla och i det spanska landslaget, har dött, endast 35 år gammal, i en bilolycka.

"Vi kunde inte bekräfta värre nyheter. Älskade Sevilla-stjärnan José Antonio Reyes har dött i en kollision i trafiken. Vila i frid", skriver klubben på sitt officiella Twitterkonto.

Spelade med Ljungberg

Reyes fick sitt genombrott i Sevilla, som var hans barndomsklubb, innan han värvades till Arsenal 2004. Där blev han lagkamrat med bland annat Fredrik Ljungberg och en del av det obesegrade lag, kallat "Invincibles", som vann Premier League 2003/2004.

"Förfärad över nyheten om min förre lagkamrat, José Antonio Reyes. Han gick bort alldeles för tidigt. Mina tankar är med hans familj och hans vänner", skriver Ljungberg på Instagram intill en bild på de båda spelarna när de tillsammans med Thierry Henry firar ett mål.

"Bedrövade"

Även Arsenal beklagar Reyes bortgång på sociala medier.

"Alla i Arsenal är bedrövade över de chockerande nyheterna att vår före detta spelare, José Antonio Reyes, har dött i en trafikolycka i Spanien", skriver klubben.

Ett par år efter tiden i London gick karriären vidare till Real Madrid och Benfica innan spanjoren gjorde större avtryck i Atlético Madrid. Reyes återvände sedan till Sevilla säsongen 2011/2012 och stannade kvar i moderklubben i ytterligare fem år. Karriären avrundades sedan på toppnivå i Espanyol innan spelaren trappade ned i Kina och sedan den spanska andraligan.

Förutom Premier League vann José Antonio Reyes bland annat FA-cupen, spanska ligan och Europa League.

Under eftermiddagen lät Uefa meddela att spelaren kommer att hedras med en tyst stund inför kvällens Champions League-final mellan Tottenham och Liverpool.