Förre landslagspelaren i fotboll Fredrik Ljungberg blir assisterande tränare i Arsenal. Arkivbild.
Förre landslagspelaren i fotboll Fredrik Ljungberg blir assisterande tränare i Arsenal. Arkivbild.

Ljungberg: "Jag ser verkligen fram emot det"

Fredrik Ljungberg får en ny stor roll i Arsenal. Svensken blir assisterande tränare i A-laget. "Jag ser verkligen fram emot det här", säger 42-åringen.

ANNONS
|

Den engelska fotbollsklubben Arsenal gör förändringar i organisationen för att förbättra utvecklingen av unga spelare, och göra steget mellan ungdomsakademin och A-laget mindre.

En del i förändringen blir att Fredrik Ljungberg får en betydligt större roll. Från att ha varit tränare för U23-laget blir han nu assisterande tränare i A-laget bredvid spanske managern Unai Emery.

42-årige Ljungberg kommer att ha ett stort ansvar för de unga spelarna i Premier League-laget och arbeta tätt ihop med ungdomstränarna i klubben.

"Jag ser verkligen fram emot möjligheten att fortsätta utveckla och arbeta med de unga spelarna som är på väg att slå sig in i förstalaget, och att arbeta sida vid sida med Unai och hans stab och hjälpa Arsenal att vinna titlar", säger han till Arsenals webbplats och fortsätter.

ANNONS

"Jag ser fram emot att jobba i den nya strukturen och att få dela med mig av min erfarenhet och kunskap om vad som behövs för att lyckas på den här nivån."

Som spelare i Arsenal mellan 1998 och 2007 var Ljungberg firade stjärna. Landslagssvensken vann Premier League två gånger, FA-cupen vid tre tillfällen och spelade en Champions League-final (2006, förlust mot Henrik Larssons Barcelona).

Han inledde sin tränarkarriär i Londonklubbens U15-lag 2016. Efter att ha varit assisterande i tyska Wolfsburg en sväng 2017, återvände han till Arsenal 2018 och tog då över U23-laget.

TT

ANNONS