Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas målvakter Johan Gustafsson, vänster, och Johan Mattsson under uppvärmningen inför tisdagens andra SM-final som Djurgården vann med 5–1 i Globen i Stockholm.

Locket på om Mattssons skada

Frölunda lägger locket på om skadade målvakten Johan Mattsson som saknades på fredagens träning. Men det handlar knappast om någon målvaktskris då ersättaren Johan Gustafsson är tidigare guldhjälte.

Mattsson tvingades bryta den tredje SM-finalen, som Frölunda vann med 5–2, redan efter första perioden sedan han fått egna backen Jacob Moverare över sig, ditskickad av Djurgårdens Jakob Lilja.

Som vanligt är det locket på i slutspelstider när det gäller skador, men Mattsson fanns i alla fall med när truppen tog tåget till Stockholm på fredagseftermiddagen.

- Jag har varit ganska tydlig inför slutspelet med att vi inte pratar om eventuella skador, säger Rönnberg efter Frölundas korta isträning.

Däremot pratar han hellre om Johan Gustafsson. De två har följts åt under många år. Gustafsson var guldhjälte i junior-VM 2012 med Rönnberg i båset, likaså blev han SM-finalhjälte 2016 och CHL-vinnare tidigare den här säsongen.

- Han har ett otroligt psyke den killen och är enormt viktig för oss, säger Rönnberg som vet att Gustafsson varit besviken när Mattsson fick förstaspaden i slutspelet:

- Han ser sig själv stå och vill vara hjälten varenda dag. Får han inte göra det så är han besviken och det ska han vara.

Vid SM-guldet 2016 hade Lasse Johansson konkurrerat ut Gustafsson i slutspelet, men skadade sig i semifinal. Gustafsson vaktade kassen hela finalspelet och vann guldet åt Frölunda.

Han är redo att göra samma resa nu, närmast i den fjärde finalen borta mot Djurgården på lördagen. Frölunda leder med 2–1 i matcher.

- Absolut, jag förbereder mig inför varje match, så jag kommer att vara redo, säger Gustafsson som räddade elva av tolv skott under de två perioder han spelade i tredje finalen.