Luleås Emil Larsson gjorde sitt första hattrick i SHL-karriären när Luleå vann med 7–1 hemma mot Karlskrona. Arkivbild.

Luleå körde över Karlskrona

Det blev en annandag att glömma för Karlskrona när Luleå krossade Blekingelaget med 7–1 på hemmaplan. Emil Larsson storspelade och gjorde sitt första hattrick i SHL.

|

Efter att Luleå åkt på tre förluster på fem matcher i december dök Karlskrona upp som något av en perfekt motståndare. De två tidigare mötena lagen emellan den här säsongen slutade båda med Luleåvinst, utan ett enda Karlskronamål.

Karlskrona lyckades visserligen spräcka sin målnolla mot Joel Lassinantti i Luleåmålet, för att kvittera till 1–1 efter Emil Larssons tidiga ledningsmål. Men drygt två minuter senare tog Luleå ledningen igen genom Robin Kovacs och kopplade ett fast grepp om matchen.

Emil Larsson och Einar Emanuelsson, gånger två, utökade ledningen i andra perioden innan Larsson på egen hand fullbordade sitt hattrick i tredje. Larsson drev upp pucken från mittzon och gjorde bort Johannes Jönsson i Karlskronas mål med ett backhandskott.

Med en minut kvar av matchen slog Karl Fabricius den sista spiken i Karlskronas kista när han sköt 7–1.

- Det är för dåligt. Vi är alldeles för mjuka i egen zon. De gör tre, fyra mål där vi inte vrider på skallen och ser dem bakom oss. Där krävs förbättring, säger Morten Madsen i Karlskrona till C More.

Det enda smolket i Luleås glädjebägare var att målvakten Joel Lassinantti tvingades bryta matchen på grund av magsjuka efter den första perioden.