Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas Ryan Lasch firas efter matchens enda mål mot Djurgården.

Lundqvist lyfter mot OS-formen

Nästan halva OS-laget har redan samlats. Då får Tre Kronors lagkapten Joel Lundqvist i stället hitta OS-formen i Frölunda.

Lundqvist är på god väg att hitta OS-formen.

Men säsongens höjdpunkt är inget han tänker på ännu.

Samtidigt som KHL-spelarna i Tre Kronors OS-trupp samlades för läger i Stockholm på måndagen spelade Lundqvist och Rasmus Dahlin toppmöte med Frölunda i en annan del av huvudstaden.

- Visst känns det lite konstigt att vi (SHL) inte har fått det att stämma helt med uppehållet. Men det är så det är och klubbarna har godkänt det. Det är bara att acceptera. Det är viktiga matcher för oss just nu, sade han.

Del i segermålet

Veteranforwarden tillhörde förgrundsfigurerna i toppmötet och hade del i Frölundas segermål. En urstark Lundqvist flyttade på egen hand upp spelet från egen till offensiv zon och väl där kunde kedjekompisen och SHL-poängkungen Ryan Lasch valla in matchens enda mål via Djurgårdens målvakt Adam Reideborn efter en sargretur.

Det var Frölundas andra seger på Hovet i januari mot ett hemmastarkt Djurgården som på 20 hemmamatcher har 14 vinster och bara gått poänglöst från tre matcher.

Frölunda passerade därmed Djurgården i tabellen, klev upp på tredje plats, tog sin tredje bortaseger på fem dagar och höll nollan för andra matchen i rad.

- Det känns bättre både för mig och hela laget. För en vecka sedan var vi tunga och sega, nu har vi släppt på lite grejer och fått studs på det. Vi är rejäla i spelet, får stopp på motståndarna i egen zon och vinner kamper i anfallszon, sade han.

"Mycket piggare"

TT: För egen del?

- Jag är mycket piggare i benen och mer åkstark. Då känner man att man kan skapa lite för sig själv och för omgivningen.

Det blev en fartfylld och intensiv match, bitvis med heta känslor, där de två målvakterna, hemmalagets Adam Reideborn och Frölundas Johan Gustafsson, såg till att det blev målsnålt.

Lagen möts på nytt i Scandinavium redan på tisdagen, sedan har Frölunda också Färjestad hemma på lördag. Efter lördagens omgång släpps SHL-spelarna och ansluter till landslaget på söndag.

För Djurgården fortsätter skadelistan att växa. Formstarke forwarden Jonathan Davidsson tvingades kliva av efter en smäll på överkroppen.

- Det ser tyvärr inget bra ut, han kommer inte att spela i morgon, sade Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Nu har Djurgården fyra av sina sex bästa poängplockare skadade – Davidsson, René Bourque, Andreas Engqvist och Lukas Vejdemo.