Lundqvist om slutspelsmiss: Blandade känslor

New York Rangers har inte längre någon chans att nå slutspelet. Så för första gången under sina 13 säsonger i NHL hade Henrik Lundqvist inget att spela för i matchen mot Washington. Då storspelade stjärnmålvakten.

|

Det blev ändå förlust för Rangers, 2–3 efter förlängning.

Lundqvist svarade för 30 räddningar.

- Det kändes bra på isen, tycker jag. Washington är bra, så det var en utmaning för oss. Vi spelade en bra match, tyvärr höll det inte hela vägen, säger han till Expressen.

På frågan hur det var att för första gången spela en match som inte gällde något, svarar han:

- Sista veckorna har man ju insett att vi nog inte når slutspelet, så man har mentalt fått jobba igenom hela situationen. Egentligen ända sedan vi bestämde oss för att bygga om laget, säger han.

- Det är blandade känslor, man förstår varför vi gör som vi gör samtidigt vill man ju ha ett så bra lag som möjligt här och nu. Jag hoppas verkligen att det betalar av sig redan till nästa säsong, men det återstår att se.

Mål av Burakovsky

Lundqvist har inte spelat den senaste tiden, dels för att tränaren Alain Vigneault ville testa den unge Aleksandar Georgiev inför nästa säsong, dels på grund av nack- och ryggbesvär.

Washingtons André Burakovsky gjorde 1–1-målet. Hans mål, det tionde för säsongen, kom efter en passning från Nicklas Bäckström i slutminuten av första perioden. Bäckström noterades även för en assist till Lars Ellers 2–2-mål som kom när drygt en minut kvarstod av ordinarie matchtid.

Jevgenij Kuznetsov avgjorde matchen 38 sekunder in i förlängningen.

Rangers Lias Andersson, som för bara två dagar sedan gjorde mål i sin allra första NHL-match, noterades för sin första NHL-assist till Ryan Spooners 2–1-mål i mitten av tredje perioden.

Nära slutspelet

Toronto besegrade Florida med 4–3 och William Nylander svarade för en assist. Toronto är nu nära en slutspelsplats, behöver bara en poäng till för att säkra platsen.

Efter fem matcher utan förlust gick det redan slutspelsklara Vegas på pumpen mot Arizona, som vann med 3–2. Vegas William Karlsson, som häromdagen nådde milstolpen 40 mål under säsongen, fick nöja sig med en assist. Även Arizona-svensken Oliver Ekman-Larsson svarade för en målgivande passning.