Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist säger att han påverkas personligen av att fem spelare lämnar NHL-laget.

Lundqvist om utrensningen: Man påverkas

New York Rangers har inlett en generationsväxling och fem spelare har fått lämna NHL-laget.

Först gjorde man sig av med Nick Holden till Boston, Michael Grabner till New Jersey och Rick Nash till Boston.

Och i sista stund, innan transferfönstret stängde, blev det klart att lagkaptenen och backen Ryan McDonagh och forwarden J T Miller byts bort till Tampa. I gengäld får Rangers Vladislav Nemestnikov, Libor Hajek, Brett Howden samt ett val förstarundan i sommarens draft. Tanken är att bygga upp laget igen med nya yngre spelare.

- Det här är inte vad jag hade i tankarna för två månader sedan, säger Lundqvist.

- Nu är det som det är. Planen är långsiktig och man får kriga på de sista 19 matcherna och göra det bästa av hela situationen. Ett test, helt klart.

Lundqvist har inskrivet i sitt kontrakt att han inte får bytas bort, och han har många gånger sagt att han inte tänker ge upp den klausulen.

Om det är deppigt i New York Rangers är det desto muntrare i Tampa. Tampa har redan tre spelare som kommit från just Rangers – Anton Strålman, Ryan Callahan och Dan Girardi.

- Vi är väl lite "Rangers south", säger Strålman till Aftonbladet.

- Det ska bli kul att få hit "Mac" och "JT" också. McDonagh är en av de bästa tvåvägsbackar som finns. Han kommer att hjälpa till att korrigera det som ändå inte fungerat så bra på slutet, framför allt defensivt.