Lundqvist utbytt i ny Rangersförlust

Ottawa slog New York Rangers med 6–3. En ny tung förlust för Manhattanlaget med den svenske stjärnan Henrik Lundqvist – som blev utbytt igen.

|

Det var Ottawas femte raka hemmavinst i NHL-ishockeyn och den sjätte på nio matcher totalt.

Både Johnny Oduya, med snygg assist av backkollegan Erik Karlsson som fejkade ett skott, och Magnus Pääjärvi blev målskyttar för Ottawa. Oduya satte sitt fjärde mål för säsongen bakom Lundqvist som hade en ny tung kväll.

Lundqvist blev utbytt i den tredje perioden sedan han släppt in fem mål. Det är tredje gången den här säsongen svensken tvingats plocka ut fem puckar ur kassen. Det första målet kom bara drygt en minut in i matchen.

"Vill spela"

Lundqvist gick direkt ut i omklädningsrummet och återvände aldrig till bänken.

- Jag vill spela, säger Lundqvist efteråt till MSG Networks.

- Jag känner mig bra, men det är inte tillräckligt just nu. Det känns som att jag gör rätt saker, men det är jobbigt, det är inte tal om annat.

Tränaren Alain Vigneault uppger att han ville spara Lundqvist inför söndagens hemmamatch mot Philadelphia.

In kom i stället 21-årige Brandon Halverson som gjorde NHL-debut.

"Kan bättre"

Det var fjärde gången på de senaste nio matcherna som Lundqvist blev utbytt. För Rangers är det tionde förlusten på 13 matcher.

- Det är många poäng kvar att spela om. Vi kan bättre än så här, mig själv inkluderad. Jag känner mig i bra form, men vi tar inte de poäng vi måste, säger Henrik Lundqvist till MSG Networks.

För New York-laget blev den tidigare Ottawasvensken Mika Zibanejad målskytt i ett numerärt överläge.

Två andra svenska målvakter klev dock fram ur anonymiteten och blev hjältar för sina lag. Anders Nilsson fick göra sin blott andra start för Vancouver för säsongen sedan förstemålvakten Jacob Markström blivit sjuk.

Nilsson tackade för förtroendet genom att rädda 44 skott när Vancouver hemmaslog Boston, 6–1. Nilsson noterades till och med för en assist på Bo Horvats 3–0-mål.

Loui Eriksson gjorde två mål för Vancouver och även Daniel Sedin blev målskytt.

I New Jersey fick Eddie Läck chansen från start, även han för blott andra gången, och stod för hela 48 räddningar i 4–3-segern borta mot Tampa Bay.

Hagelin målskytt

Carl Hagelin gjorde sitt sjunde mål för säsongen när hans Pittsburgh vann med 5–3 mot Toronto. Hans mål var matchens inledande, och kom drygt tre minuter in i matchen. Han stod även för en assist.

Detroit vann borta mot Nashville med 3–1. Gustav Nyquist gjorde ett mål, säsongens 16:e.

I Minnesota vann gästande Anaheim efter ett straffdrama. Det stod 2–2 efter full tid och förlängning. Först efter den elfte straffrundan kunde Anaheims Nick Ritchie avgöra till 3–2.

Svenske backen Hampus Lindholm noterades för två assist för sitt Anaheim.

För Los Angeles blev det seger mot Buffalo med 4–2. Robin Lehner släppte in fyra mål och räddade 26 skott innan han klev av efter den andra perioden.