Lundqvist utbytt igen: "Sviker folk"

New York Rangers svaga form fortsätter. Hemma mot Toronto blev det förlust, 0–4. Henrik Lundqvist blev utbytt för andra starten i rad.

ANNONS
|

En seger på fem matcher imponerar inte för slutspelsjagande New York Rangers. I hemmamötet med Toronto i Madison Square Garden blev det en ny förlust. Henrik Lundqvist, som vilade senast i segermatchen mot San José, blev utbytt för andra startmatchen i rad efter fyra insläppta mål på 13 skott. Matchen slutade 0–4.

- Vi måste vara desperata varje match nu. Det känns som att man sviker folk när man inte får jobbet gjort. Man spelar för laget men också fansen och vi måste alla göra bättre matcher framöver. Och personligen måste jag starta med mig själv, säger Lundqvist enligt NHL:s webbplats.

ANNONS

Dubbelseger

För Toronto var besöket i New York roligare. På 24 timmar besegrade kanadensarna först Islanders med 5–0 och följde upp med 4–0-vinsten mot Rangers. Lagets fjärde raka seger.

William Nylander stod för en assist efter fint samspel med Zach Hyman. Svensken släppte pucken i rätt läge och Hyman fintade ner Lundqvist och satte 4–0 i början av den andra perioden. "Henke" lämnade då kassen.

Forsberg nätade i återkomst

Det blev tre svenskmål när Nashville körde över Los Angeles med 5–0. Filip Forsberg gjorde comeback från skada och satte 2–0 i powerplay i första perioden.

- Naturligtvis är det väldigt roligt att få göra ett mål på en gång när det tagit så lång tid att komma tillbaka. Särskilt som vi vann, säger 23-åringen, som nu gjort 16 mål den här säsongen, till Aftonbladet.

Forsberg spelade även fram kedjekamraten Viktor Arvidsson till 5–0 efter snabbt spel ihop med Ryan Johansen.

Även Calle Järnkork gjorde mål för Nashville.

TT
ANNONS