Oliver Ekman-Larsson i Arizona.

Lundqvist utbytt vid storförlust

New York Rangers svenska stjärnmålvakt Henrik Lundqvist hade en tung dag och blev utbytt när laget förlorade mot Arizona med 0–5.

|

Lundqvist släppte in alla fem målen på 32 skott och fick lämna målet i andra perioden. New York-laget lyckades inte heller producera särskilt mycket offensivt och Darcy Kuemper i Arizonamålet höll tätt på de 23 skotten som kom mot honom.

Rangers är inne i en svacka och har haft problem att få i gång spelet. Under de senaste 17 matcherna har det blivit tolv förluster, och den mot Arizona är den tredje i rad där de totala målsiffrorna är generande 3–18.

- Vi är sköra mentalt, med tanke på hur det går så har vi en hel hög med problem som vi måste hantera, säger tränaren David Quinn.

I Arizona noterades Oliver Ekman-Larsson, den spelare som har mest speltid i laget den här säsongen, för säsongens 18:e assist för 1–0-målet i den första perioden. Mario Kempe gjorde strax därefter 2–0.

För Edmonton blev matchen mot Anaheim betydligt roligare än 0–4-förlusten mot Los Angeles Kings i lördags.

Efter en utskällning av tränaren Ken Hitchcock var det ett helt annat lag som kom ut på isen dygnet senare och vann med 4–0.

- Om det hade betydelse? Jo, det får man väl säga. Det är aldrig roligt att höra tränaren vara förbannad. Alla vara väldigt revanschsugna efter vad som hände igår kväll, Det var ju inte någon av de finaste matcherna från vår sida sade Edmontons back Adam Larsson till Expressen.