Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Lyckat genrep för Nurmos inför Elitloppet

På söndag är Timo Nurmos-tränade Readly Express en av favoriterna i Elitloppet. På lördagen laddade Solvallatränaren upp med två segrar på V75 – och körde in lite drygt 1,3 miljoner kronor.

Örjan Kihlström körde Nurmos Viking Brodde till seger i V75-4. Olli Koivunen avslutade V75-omgången med skrällvinst bakom Eelis i storloppet Harper Hanovers lopp.

- Segern med Eelis var väldigt rolig. Jag är ju själv uppfödare och hästen är döpt efter min morfars bror. Jag döper alla mina hästar efter släktingar, sade Timo Nurmos.

25-oddsare

En av Finlands bästa kuskar, Olli Koivunen, körde ett helt perfekt lopp. Han inledde på innerspår med 25-oddsaren Eelis.

- På sista långsidan kom vi ut i andraspår och när jag fick rygg på Handsome Brad i sista kurvan trodde jag att vi skulle vara tvåa. Men på upploppet hade Eelis mycket krafter kvar och det var bara att glida förbi till seger. Det var en stor ära att bara få chansen att köra för Timo, som är en av Europas bästa travtränare, sedan vinner man. Otroligt, sade 23-åringen.

Förstapriset var 900 000 kronor. Timo Nurmos utökade därmed ledningen i den svenska tränarligan.

På söndag kan det fler framgångar för finländaren.

Skrällseger

Sweden cup brukar kallas ”Lilla Elitloppet”. Finalen kördes mellan V75-loppen och det blev den största skrällen i loppets historia när Queer Fish spurtade till seger. Oddset: 47,46.

I sulkyn satt Ulf Eriksson som fick en otrolig fart på nioåringen över upploppet. Queer Fish flög från sista till första plats och passerade Chief Orlando i de sista travstegen.

- Jaaaaa! Så jäkla skönt, jag trodde att vi var först i mål men var inte helt säker, jublade Ulf Eriksson när Solvallas speaker ropade ut resultatet.

- Queer Fish gjorde ett kanonlopp i försöket som trea, vi hamnade sist i finalen men tempot (1.09,4/1 000 m) var mycket hårdare och då bet spurten betydligt, sade Eriksson.

Förstapriset i finalen var hela 600 000 kronor. Ulf Eriksson har vunnit större lopp men det här var nog den mest känslosamma seger.

Bollnäskusken hyllade amatörbröderna Träff, Andreas och Magnus, som även är med och äger hästen.

- Träffbröderna är otroligt skickliga. Det har de ju bevisat länge nu.

Andreas och Magnus Träff tränar åtta hästar. Sedan 2014 har de gjort strax under 300 starter och vunnit 74 lopp.