Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ljubomir Vranjes och hans Kristianstad är illa ute i SM-semifinalen i handboll. Arkivbild.

Mästaren illa ute – en match från att åka ut

Två raka förluster. Nu kan mästarlaget och storfavoriten Kristianstad skickas på sommarlov redan på lördag – om man inte vinner hemma mot Alingsås i handbollens SM-semifinal.

Kristianstads handbollsherrar är illa ute i SM-semifinalen mot Alingsås. Den regerande mästaren, som har tagit fyra raka SM-guld, ligger under med 0–2 i matcher efter att ha förlorat den andra matchen med 25–28 (11–14) på onsdagen.

Därmed kan Alingsås döda matchserien i Kristianstad på lördag.

"Tufft nu"

- Börjar vi om från noll och vinner nästa match så är det plötsligt 2–1 (i matcher). Men det är tufft nu, det ska man inte sticka under stol med, säger Lars Olsson.

Skåningarna fick ett tungt besked redan innan onsdagens möte då det stod klart att stjärnspelaren och skarpskytten Stig-Tore Moen Nilsen (målbäst mot Alingsås senast med sju fullträffar) skulle missa matchen på grund av skada.

Och oturen fortsatte att grina gästerna i ansiktet.

Tidigt i andra halvlek skadade sig Teitur Einarsson och fick hjälpas av planen.

- Det såg inte jättebra ut. Det är väl risk att han blir borta i ett par veckor och det är ju inte vad vi behöver just nu, säger Lars Olsson.

Kontringsglatt

Annars var det ett kontringsglatt Alingsås som ryckte ifrån till 3–0 i första halvlek och som också hade tre bollar upp i paus. Kristianstad å sin sida kämpade på trots avbräcken och höll – trots en del frilägesmissar – jämna steg målmässigt, fram tills att det återstod drygt två minuter av matchen. Då, vid underläge 24–25, släppte bortalaget in tre raka mål och återhämtade sig aldrig.

- Vi brände otroligt många frilägen, och det funkar inte i en semifinal mot Alingsås, säger Lars Olsson.