Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Iksu, serieledare och svenska mästare, stannar kvar i superligan. Arkivbild.

Mästarklubben går inte till utbrytarliga

Serieledaren och regerande svenska mästaren i innebandy, Iksu, tänker inte gå över till den utbrytarliga som är på väg att bildas. "Jag vill slåss om att vinna SM-guld", säger lagkaptenen Emelie Wibron.

Iksus ordförande Håkan Björk säger i ett pressmeddelande att han tror att svensk innebandy räddas genom att man agerar tillsammans inom idrottsrörelsen. En utbrytarliga skulle stå utanför Riksidrottförbundet.

Umeåklubben anser att representanter för den nya ligan inte har "presenterat någon trovärdig ekonomi eller svarat på andra viktiga förutsättningar som kommer att gälla, varken i närtid eller på lång sikt".

"Det är extremt tragiskt att vi är i denna situation", skriver Iksu, som är en stor dominant i damernas superliga med 17 raka segrar under säsongen.

Enligt innebandyförbundet kommer landslagsspelare enbart att hämtas från förbundets högsta liga, superligan. Det är ett av skälen till att Iksus spelare valt att ställa sig på klubbledningens sida och spela kvar i superligan.

"Jag vill tillsammans med resten av laget fortsätta slåss om att vinna SM-guld, fortsätta få äran att representera det svenska landslaget och att vi fortsatt ska vara föredömen för alla ungdomar. Min förhoppning är att andra klubbar väljer samma väg som oss", säger lagkapten Emelie Wibron.

Skälet till att elitklubbarna siktar på att starta en utbrytarliga är att de vill ha större inflytande över ligans sponsors- och tv-rättigheter.