Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sundsvalls Eric Larsson jagar AIK:s Nicolas Stefanelli.

Mållöst igen mellan "Giffarna" och AIK

Sjätte raka allsvenska matchen utan förlust – och på pappret ser det förstås riktigt bra ut för AIK. På planen? Nja, 0–0 mot Gif Sundsvall för andra gången i år var inte i linje med klubbens ambitioner.

Det var inte mycket på Norrporten arena som påminde om urladdningen hemma mot Halmstad för några dagar sedan. Men så är Sundsvall just nu ett lag av en helt annan kaliber – och har kvicknat till ordentligt den senaste tiden.

"Giffarna" har tagit tio av tolv möjliga poäng på de senaste omgångarna. Främst är det försvarsspelet som restaurerats ordentligt.

- Sundsvall gör det bra, vi får inte riktigt tag i dem i vår press. Sundsvall har bra försvarsspel och stänger till ytor. Vi önskar oss ett bättre resultat, men det gör det bra, säger Goitom till CMore.

Linnér fick jobba

Sett till chanser och avslut kunde det ha slutat utan AIK-poäng. Oscar Linnér fick jobba oväntat mycket inledningsvis.

Peter Wilson smet igenom men Linnér var snabbt ut och Sundsvallsanfallaren schabblade bort friläget. Han lyfte bollen utanför.

- Det var nära, men inte tillräckligt. Jag kände att han skulle komma ut ganska långt och jag tänkte bara på att vara först på bollen och på avslut direkt, säger Wilson till CMore.

Linnér sattes på nytt prov när formstarke Linus Hallenius rappa vänsterskott tippades till hörna. Det var fler tillbud än så i en första halvlek där Sundsvall visade varför man kom till matchen med tre raka segrar.

- Jag tycker att vi har spelat ganska bra. Vi stänger igen och de får inte många chanser. Det är på kontringarna de skapar mest, säger Wilson.

Gyllene tillfälle

På just en sådan fick AIK ett gyllene tillfälle att ta ett resultatmässigt kommando. Eller snarare två tillfällen i samma anfall.

Stefan Ishizaki petade in bollen till Johan Blomberg som kom i djupled men William Eskelinen, som vikarierar för skadade Tommy Naurin, slängde ut vänsterbenet och räddade med tåspetsen. Returen gick till Nicolas Stefanelli men precis när argentinaren skulle stöta in 1–0 fick David Myrestam undan bollen någon meter utanför mållinjen.

- Jag försöker få in bollen i bortre hörnet, men målvakten hinner få ut en fot, säger Blomberg till CMore.

Prestationen var långt från i linje med vad AIK kan.

Blomberg igen:

- Vi slarvar lite för mycket med vissa passningar och beslut. Vi behöver lite bättre skärpa.

Det tog sig efter pausen, men aldrig tillräckligt för att riva isär ett samlat Sundsvall, som tillsammans med Kalmar FF är tre poäng före Jönköpings Södra och kvalplatsen. Tabellfyran AIK parkerar på 41 poäng, lika många som trean Häcken.

Klubbarna möts redan på söndag i Göteborg. Samtidigt spelar Gif Sundsvall om ytterst viktiga poäng på Stadsparksvallen i Jönköping.