Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Marcus Berg firar sitt 2–0 mål under tisdagens Nations league-landskamp mellan Sverige och Ryssland på Friends Arena.

Måltorkan över för Berg

Måltorkan varade i 16 landskamper. Men mot Ryssland fick anfallaren äntligen se slutet på sin negativa trend.

Anfallaren gjorde fyra av Sveriges mål i 8–0-segern mot Luxemburg den 7 oktober i fjol.

Sedan dess har han gått mållös i 16 raka landskamper.

32-åringen har vid flera tillfällen viftat bort frågor om måltorkan, allra senaste efter landslagets 1–0-seger borta mot Turkiet.

- Självklart vill jag hjälpa laget. Men som sagt, vinner vi så skiter jag fullständigt om jag gör mål. Det är mer om vi förlorar och man missat jättelägen så grämer man sig mer, sade han efter Nations League-matchen i Konya.

Slog till på Friends

Tre dagar senare lossnade för Berg.

När Sverige säkrade gruppsegern i Nations League via 2–0 mot Ryssland var det anfallaren som satte det sista målet i 72:a minuten på Friends arena.

Och det var en efterlängtad fullträff.

- Det var så klart jätteskönt, speciellt med tanke på matchen och hur viktigt det var att vinna. Det var skönt att få en tvånolla där. Det var mest det man tänkte på under matchen. Sedan är det så klart en känsla som alltid är lika skön när man gör mål. Det var det ett tag sedan i landslaget, så det var ett bra avslut på det här året och av Nations League, säger han.

Förbundskapten Janne Andersson:

- Han är vår bäste forward, så enkelt är det. Det han bidrar med är en helhet av hög kvalité. Det var han som styrde deras uppspel dit vi vill ha dem mot Turkiet. Dessutom är han en målskytt i grunden, men som inte haft marginalerna med sig. Jag har aldrig tvivlat på honom. Jag ska inte favorisera någon spelare, men det var extra roligt att han gjorde mål.

"Gör så otroligt mycket"

Sebastian Larsson:

- Jag tror att det nästan vara bättre att han (ryske målvakten Andrej Lunjov) räddade min boll och att "Mackan" fick göra mål. Han gör så otroligt mycket för det här laget.

- Han har inte fått sätta dit den på länge så det var kul att han fick avsluta det här året med ett mål.