Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas Patrik Carlsson avgör torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Frölunda och Brynäs i Scandinavium i förlängningen I Brynäas mål David Rautio.

Målvakternas match när Frölunda vann

Det var målvakternas match i Scandinavium. Frölundas Johan Gustavsson mot Brynäs David Rautio. Till slut var det David Rautio som fick ge sig och Frölunda kunde plocka hem två poäng efter förlängning.

Det stod 0–0 vid full tid efter gigantiska målvaktsinsatser. Kanske var det symptomatiskt att just en målvakt skulle komma att avgöra bataljen. Efter 1.12 av förlängningen fällde Brynäs målvakt David Rautio Frölundas Tim Söderlund enligt domarna. Och i spel fyra mot tre kunde Frölundas Patrik Carlsson spräcka nollan och ge segern till hemmalaget.

"Man blir lite brydd"

Brynas tränare Magnus Sundquist är vanligen en lågmäld coach. Men hans besvikelse gick inte att ta miste på.

- Jag är väl den sista som brukar klaga på domarinsatsen. Men när den ena säger att det var goaltender interference så tar den andra utvisning på vår målvakt. Då blir man lite brydd. Ta rejäla grejor så får det bli straffar istället, säger han.

Brynas målvakt är minst lika besviken.

- Det är bara larvigt. Jag tycker det är fel beslut. Allt känns bara dumt, säger David Rautio.

Frölunda behövde 53 sekunder i fyra mot tre på isen för att Patrik Carlsson skulle kunna avgöra.

Den stora matchvinnaren var Frölundas målvakt Johan Gustafsson. Han gjorde fler avgörande räddningar, tog 29 skott och höll nollan för första gången för säsongen.

- Laget jobbar bra framför mig. De stressar så motståndarna inte får tid ett avslut med tid att sikta, säger den lyckliga matchvinnaren och vill dela med sig av allt beröm.

Revanschsuget Frölunda

Det var ett revanschsuget Frölunda kom ut till spel efter två raka förluster. Det var full fart framåt från första nedsläpp. Göteborgarna kunde rada upp högkvalitativa målchanser.

Publiken i Scandinavium höll andan när målkungen Ryan Lasch efter drygt fem minuter kom fri med Brynäsmålvakten David Rautio, men tacklades in i målramen av Niclas Lundgren och blev liggandes. Men han kunde resa sig och var snart tillbaka i spel.

Andra perioden inleddes i samma rasande tempo men flera utvisningar gjorde att matchen tappade tempo. Frölunda fortsatte att glänsa i boxplay. På 38 minuter och 13 sekunder i spelformen under de sex senaste matcherna har de bara släppt in ett mål. Med det är de för närvarande bäst på numerärt underläge i hela SHL.

Infernaliskt tempo

I tredje perioden fortsatte matchen i ett infernaliskt tempo. Spelet böljade fram och tillbaka och de 9 031 personerna i publiken fick definitivt valuta för pengarna även om det var mållöst efter full tid.

För Brynäs betyder resultatet ändå att de förlänger en svit. Gävlelaget har tagit poäng i alla sex matcher sedan klubben bytte tränare och lät Magnus Sundquist ta över rodret.