Linus Ullmark gör en räddning mot New York Rangers.

Mörk kväll för Ullmark när Rangers vann

Linus Ullmark vill nog glömma matchen mot New York Rangers. Den svenske Buffalo-målvakten släppte in fem mål och fick se ett sjätte puck gå i nät för en Rangers-seger med 6–2.

|

När Buffalo i tredje perioden låg på för reducering och kanske kvittering hemma mot New York Rangers stod Ullmark för några svaga ingripanden. Svensken släppte in två mål på bara åtta sekunder och efter det var matchen i praktiken över.

Kevin Hayes fintade ett skott men spelade Pavel Butjnevitj, som från en meters håll kunde lägga pucken i öppet mål. Varken Ullmark eller backen Zach Bogosian hade koll på ryssen som enkelt gjorde 4–2. Det hade då gått 15.59 av slutperioden.

Direkt på tekningen skickade Rangers in pucken i offensiv zon, där Ullmark ohotad skulle ta hand om den. Svensken lyckades sjabbla och såg i stället Vladislav Namestnikov få pucken helt ensam framför en övergiven målbur och 5–2 var ett faktum.

Tre minuter senare kunde samme Namestnikov göra sitt andra mål i tom bur, då efter att Buffalo i ett sista desperat försök att komma tillbaka plockat ut Ullmark. Tidigare i matchen hade Jesper Fast gjort 2–0-målet, hans åttonde NHL-mål under säsongen.

Trots vinsten har Rangers en lång väg mot ett eventuellt Stanley Cup-slutspel, laget är nio poäng bakom Pittsburgh som just nu har den sista wild card-platsen i eastern conference. Henrik Lundqvist spelade inte för Rangers.

I St Paul förlorade hemmalaget Minnesota mot New Jersey. Gästerna vann med 5–4 efter förlängningen, där Nico Hischier avgjorde efter tre minuters spel. Joel Eriksson Ek och Marcus Johansson gjorde mål för Minnesota respektive New Jersey.

Carolinas Lucas Wallmark gjorde viktiga 2–1 när laget besegrade Edmonton med 3–1. Det var svenskens sjunde mål för säsongen.