Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tack och hej? André Myhrer väntar med att ta beslut om framtiden.

Magra år lär vänta om herrtrio slutar

Ett svagt VM för de svenska herrarna – och det kan vara lika bara att vänja sig vid några magra år. Trion André Myhrer, Matts Olsson och Mattias Hargin flaggar med varierande styrka för att deras karriärer kan vara över.

Felix Monséns tiondeplats i kombinationen stod sig som den främsta individuella prestationen bland de svenska herrarna.

Ett misslyckande gränsande till fiasko.

Och den närmaste tiden tar tre tunga namn beslut om framtiden. Efter söndagens Åre-VM:s slut lutar det åt att alla tre går i pension. Mattias Hargin var inte helt stringent i sina uttalanden om framtiden efter slalomfiaskot, men han kan ha gjort sitt sista lopp, Myhrer och Olsson tvekar om en fortsättning.

"Ett tråkigt besked"

Herrlandslagets chef Fredrik Kingstad om Hargins utspel.

- Det är ett tråkigt besked. Vi får sätta oss ned och prata ihop oss. Det är tävlingar kvar och jag tycker att han visar i andra åket att han kan och att det finns där. Jag hoppas att det inte blir något förhastat beslut.

För André Myhrer lockar en världscup i parallellslalom, men den är inte klubbad och klar. Först senare i vår tar Internationella skidförbundet (Fis) beslut.

Och Olsson var efter fredagens storslalom inne på att det snart får vara nog.

- Det är tråkigt på ett sätt, men samtidigt vet vi om det och när jag tog jobbet i våras var ett av uppdragen att se till att vi kan fylla på med folk. Nu står vi i ett sånt viktigt skede. Samtidigt hoppas jag verkligen att de fortsätter en säsong till så att vi kan ta tillvara de här fantastiska idrottsmännen ett tag till, säger Kingstad.

Stannar på sin post

Han själv har inga planer på att hoppa av trots den svaga VM-insatsen.

- Jag har inga tankar på att sluta. Jag vet att det är ett tufft läge och teamet bakom har gjort vad det kan. Tyvärr är inte resultaten där för tillfället. Vi har gått in i det här med långsiktighet och kontinuitet och jag tror att vi ska fortsätta med det.

- Skulle de sluta kliver någon annan fram och tar ansvar. Vi har ett par, hungriga killar som kommer underifrån, men att det ska ge redan nästa år tycker jag är orimligt att begära. Det kommer dröja ett par år innan vi är där igen.

Vilka kan kliva fram?

- Får "Krille" (Kristoffer Jacobsen) ordning på foten och båda disciplinerna är han en som kan kliva fram. Han behöver kontinuitet och mycket träning. (Mattias) Rönngren har tagit steg under vintern. Där har vi två som står på tur, säger Kingstad.

Myhrer kan tänka sig att fortsätta om han får träna mer hemma. Kingstad är beredd att ge veteranen större frihet att välja själv.

- Jag är beredd att gå långt, speciellt om det blir en parallellcup med sex tävlingar. Vi kan gå långt för att stötta honom på hemmaplan med tränare och medicinskt och annat om det behövs, säger Kingstad.

Betyget på herrarnas VM?

- I fartgrenarna överträffade vi förväntningarna, sedan har det gått sämre och sämre i mästerskapet om vi ska vara ärliga, säger Fredrik Kingstad.