Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örebros lagkapten Viktor Ekbom blev magsjuk under uppvärmningen, men spelade ändå bortamötet med Malmö. Ekbom svarade för ett av målen när närkingarna vann med 3–2 efter förlängning.

Magsjuk Ekbom målskytt när Örebro vann

Örebrokaptenen Viktor Ekbom blev magsjuk under uppvärmningen, men tog sig ändå till spel borta mot Malmö. Då blev han återigen målskytt när närkingarna vann med 3–2 efter förlängning.

Direkt efter slutsignalen i Malmö arena hastade Örebros lagkapten Viktor Ekbom iväg. En taxi skulle ta honom till Malmö centralstation för vidare färd hem till Örebro. På grund av magsjukan isolerades han från truppen och fick inte åka med i bussen hem.

- Jag är väldigt låg på energi just nu. Det känns väl inte helt hundra. Jag fick avbryta uppvärmningen, säger han med ett snett leende.

Målskytt igen

Han är inte känd som någon stor målskytt. Som bäst har det blivit två mål under en och samma säsong (2013–2014). Sju SHL-matcher in på denna säsong har Ekbom redan noterats för två fullträffar.

- Vart ska det här sluta? säger Ekbom och skrattar lätt.

- Det var tur att jag fullföljde matchen med facit i hand. Det är klart att när det blir så är man kanske inte på topp, men med facit i hand var det ju bra.

Säsongens andra mål kom borta mot Malmö och backskottet från offensiv blå i numerärt överläge betydde 2–0 bakom hemmamålvakten Oscar Alsenfelt. Målet kom i mitten av den andra perioden och såväl före som efter Ekboms fullträff borde Örebro ha gjort fler mål (1–0 satte Jere Sallinen). I stället tog Malmös Fredrik Händemark och Andy Miele matchen till förlängning.

- Jag tycker att vi gör en bra match, stora delar. Det är surt att vi inte lyckas ta alla tre poängen, men Malmö borta är en riktig tuff match och vi får ändå vara nöjda med två poäng.

Örebrotränaren Niklas Sundblad ansåg att laget under första halvtimmen spelade sin bästa ishockey för säsongen.

- Jag håller med. Det var riktigt bra spel och vi går lite rakare mot mål än vad vi har gjort tidigare matcher. Det visar ju sig i skottstatistiken (31–22 till Örebro) också. Så jag är beredd på att hålla med, säger Ekbom.

Inne i ett stim

I helgen blev det fem poäng i hemma- och bortamötena med Linköping. Nu blev det två nya mot Malmö efter att Tyson Spink avgjort i förlängningen.

- Det är skönt när man kommer in i ett sådant stim och vinner lite matcher, säger Ekbom innan han hastar iväg till den väntande taxin.