Shkodran Maholli i Halmstads tröja. Arkivbild.
Shkodran Maholli i Halmstads tröja. Arkivbild.

Maholli lämnar Häcken för konkurrenten

ANNONS
|

Han värvades till Häcken inför årets säsong. Men redan nu lämnar Shkodran Maholli – som vann superettans skytteliga förra säsongen – klubben. Anfallaren är klar för den allsvenska konkurrenten Sirius. Kontraktet med den nya klubben är skrivet på 3,5 år.

"Det känns väldigt spännande, det ska bli kul att spela med ett topplag i allsvenskan. Det var snack om Sirius redan inför säsongen, men då hamnade jag i Häcken. Nu har det gått väldigt fort sista veckan, när vi kom överens med Häcken om att jag skulle lämna. Jag har snackat med tränarna och fått ett bra intryck. Jag hoppas att jag kan få mer speltid här och jag tror att fotbollen som Sirius spelar passar mig väldigt bra", säger han till klubbens webbplats.

ANNONS

Sirius har varit på jakt efter en anfallare ett tag och behovet blev inte mindre sedan det stod klart att anfallaren Ante Björkebaum drabbats av en ny korsbandsskada.

"Shkodran visade förra året att han både kan leverera mål och jobba väldigt hårt för laget. Han besitter en enorm vilja att vinna och är väldigt fokuserad på att få in bollen i mål, men kan också kombinera med sina medspelare och stötta upp dem ute i spelet. Han har alla möjligheter att lyckas här, säger klubbens assisterande tränare Thomas Lagerlöf.

Maholli står noterad för nio inhopp under säsongen med Häcken.

TT
ANNONS